HomeStiriSecuritate FizicaGrupare specializată în furturi, trimisă în judecată
grupare-specializata-in-furturi-trimisa-in-judecata

Grupare specializată în furturi, trimisă în judecată

grupare-specializata-in-furturi-trimisa-in-judecataUn grup format din 32 de persoane, din judeţele Constanţa, Prahova şi Călăraşi, a fost trimis în judecată de procurori după ce au comis zeci de tâlhării în valoare totală de aproximativ jumătate de milion de euro.

În perioada mai-septembrie 2016, cei 32 de inculpaţi au comis 68 de tâlhării şi furturi din locuinţe prin modul de operare „oferire de bunuri de pomană”. Aceştia abordau victimele, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, sub pretextul că le-ar da alimente sau oferindu-se să cumpere bunuri uzate la preţuri avantajoase, câştigandu-le astfel încrederea, scrie Mediafax.ro.

Infracţiunile au fost comise în 12 judeţe ale ţării – Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş, Prahova, Mehedinţi şi Cluj, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au sustras sau au încercat să sustragă bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani, folosind şi violenţa în cazul în care erau surprinşi de victime în timpul furtului. Valoarea totală a prejudiciului depăşeşte 500.000 de euro.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus trimiterea în judecata a celor 32 de inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tentativă la infracţiunile de furt calificat. În cauză au fost luate măsuri asiguratorii asupra a 11 case şi apartamente, nouă autoturisme şi 17 conturi bancare, dosarul fiind înaintat pentru soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Teodor Nita, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, a declarat in cadrul unei conferinte de presa care era modul de operare al acestora, conform romaniatv.net.

“Intrau de regula la batrani de peste 80 de ani si spuneau ca au fost trimisi de o vecina care da de pomana pentru unchiul ei decedat. Ofereau produse alimentare, dar si suma de 200 de lei de pomana. Totusi, bancnota pe care o aveau era de 500 de lei si cereau restul, spunand ca trebuie sa dea de pomana si la vecina. De regula, batranii cadeau in plasa, luau bancnota de 500 de lei, dadeau restul si cu ocazia asta ei vedeau unde sunt tinuti banii. Persoana respectiva era pusa sa zica o rugaciune de multumire cu unul dintre participanti si cat timp spunea de trei ori «Tatal Nostru», cam asta era media, se colecta cam tot de prin casa de catre cel de-al doilea participant”, a explicat Teodor Nita. 

El a afirmat ca toti participantii la aceste infractiuni umblau cu manusi, schimbau des telefoanele si masinile pentru a nu putea fi depistati.

 

 

 

Share With: