HomeStiriSecuritate FizicaGrupare specializată în furturi de bani și bunuri de valoare, destructurată
grupare-specializata-in-furturi-de-bani-si-bunuri-de-valoare-destructurata

Grupare specializată în furturi de bani și bunuri de valoare, destructurată

grupare-specializata-in-furturi-de-bani-si-bunuri-de-valoare-destructurataPolițiști și procurori DIICOT au efectuat percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi, care a cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro.

Polițiștii din Timiș și procurorii DIICOT au efectuat în această dimineață 45 de percheziții domiciliare, în județele Timiș și Arad  la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro, prin comiterea mai multor furturi, se arată într-un buletin de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.

Astăzi, 21 iunie 2017, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 45 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad.

Activitățile s-au desfășurat la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice.

Cei în cauză ar fi acționat în locuri în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare.

Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 500.000 de euro.

De asemenea, în luna februarie 2017, membrii grupării, fiind surprinși și urmăriți de polițiști, pentru a își asigura scăparea, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.

 

 

 

Share With: