[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Grupare infracțională, specializată în furturi și alte infracțiuni, destructurată VIDEO

O grupare infracțională din Republica Moldova, specializată în furturi, tâlhării, jafuri și huliganism a fost destructurată de polițiști.

Ofițerii Direcției Crime Grave ai INI în comun cu polițiștii și procurorii din Orhei și Bălți, au deconspirat și destructurat o grupare infracțională, din care fac parte patru membri, specializată în tâlhării, furturi, jafuri și huliganism, comise pe teritoriul raionului Orhei și municipiile Chișinău și Bălți, scrie publika.md.

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată și documentată în perioada lunilor mai- august 2019, iar pe 29 august, trei membri ai grupului, printre care organizatorul, anterior judecat pentru infracțiuni patrimoniale și cauzarea leziunilor corporale soldate cu deces, au fost reținuți pe teritoriul raionului Orhei. Suspecții au vârste cuprinse între 21 și 35 de ani.
Potrivit informațiilor acumulate până în prezent, fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate precum și care executau atacul.

Gruparea a comis infracţiuni pe teritoriile municipiilor Chişinău, Bălţi şi raionul Orhei, având la activ peste 10 furturi din locuinţe şi automobile, un furt de automobil, huliganism, o ameninţare cu omor şi răfuială fizică şi altele, scrie tvrmoldova.md.

Suma pagubei la infracţiunile comise şi probate până la moment, de către grupul criminal organizat se ridică la circa 300.000 de lei moldovenești.

Potrivit cercetărilor, suspecţii pătrundeau în locuinţe pe timp de noapte, în unele cazuri  imobilizau proprietarii, după care sustrăgeau mijloace băneşti şi alte obiecte de valoare. Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au depistat şi ridicat mai multe bunuri care ar fi fost furate. În timpul reţinerilor, conducătorul grupării infracţionale a încercat să fugă, însă a fost imobilizat şi reţinut.

În prezent, doi membri ai grupului, printre care liderul, au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Unul este cercetat în stare de libertate, cel de-al patrulea urmează a fi dat în căutare internaţională. Acesta a părăsit Republica Moldova la sfârşitul lunii iunie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare, scrie adevarul.ro.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019