HomeStiriSecuritate FizicaGermania: Grevă a personalului de securitate de pe trei aeroporturi

Germania: Grevă a personalului de securitate de pe trei aeroporturi

O grevă a personalului de securitate al aeroporturilor Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart va afecta traficul aerian, conform sindicatului Verdi, principala federaţie sindicală din domeniu.

Traficul aerian va fi perturbat din nou joi în Germania din cauza grevei personalului de securitate pe aeroporturile din Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart, a anunţat miercuri sindicatul Verdi, principala federaţie sindicală din domeniu, transmite AFP, citat de Agerpres.

Greva va începe joi la ora locală 03:00 (02:00 GMT) şi va dura până la ora locală 24:00 (23:00 GMT).

O primă grevă de avertisment a avut loc luni dimineaţă pe cele două aeroporturi berlineze, Schonefeld şi Tegel, 400 de membri ai personalului de securitate oprind lucrul pentru patru ore, ceea ce a dus la anularea a 50 de zboruri şi la amânarea altor 25.

Sindicatul Verdi reprezintă aproximativ 23.000 de agenți de securitate aeroportuară din întreaga Germanie. Conform sindicatului, greva de avertisment de luni a avut loc ca urmare a apariției unui blocaj în cazul negocierilor cu angajatorul BDLS, conform thelocal.de.

Sindicatul vrea o creștere a salariului minim la 20 de dolari pe oră pentru lucrătorii care se ocupă de verificările de pasageri, marfă, personal și bunuri pe aeroporturile germane.

În prezent personalul care se ocupă de securitatea pasagerilor de pe aeroporturile Tegel și Schönefeld primesc în prezent 17,12 euro pe oră. Angajatorul a oferit o creștere a salariului între 2 și 8,1 procente anual. Sindicatul nu a exclus organizarea altor greve care ar putea afecta orice aeroport din Germania. Următoarea rundă de negocieri este programată pe 23 ianuarie.

Share With: