[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Furtul de tablouri din Rotterdam. Cum au trecut hoţii de sistemul de securitate

Furtul tablourilor din muzeul Kunsthal din Rotterdam a durat două minute, timp în care hoţii au “fentat” mecanismul de închidere a uşilor, care automat a dezactivat temporar şi sistemul de securitate cu raze laser.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, perioada de timp până la declanşarea alarmei mute către poliţia olandeză a fost de două minute, iar hoţii s-au încadrat în acest interval de timp. Hoţii au reuşit să intre în muzel Kunsthal din Rotterdam după ce au “fentat” mecanismele de închidere a uşilor, precum şi sistemul de securitate cu raze laser. “Lor le-a luat două minute să execute furtul. Acesta este un timp record. De altfel, este şi perioada pe care o aveau la dispoziţie până la declanşarea alarmei de la poliţie”, au spus sursele judiciare citate.

Potrivit acestora, uşile muzeului din Rotterdam erau rabatante şi conectate la sistemul de securitate cu raze laser, astfel că din exterior nu se putea intra fără activarea alarmelor muzeului. Când uşile se deschideau din interior spre exterior, sistemul de protecţie considera că este o ieşire din instituţie şi nu declanşa alarma. Sursele citate au precizat că pe interior uşile muzeului aveau clape şi doar prin apăsarea acestora se puteau deschide. Astfel, pentru a scăpa de mecanismul de securitate cu raze laser, hoţii “au băgat ceva foarte subţire prin fanta uşii şi au acţionat clapa de deschidere a uşilor, astfel încât să se creeze acţiunea de ieşire din incintă”.

“Când uşile s-au deschis spre exterior sistemul de raze s-a dezactivat pentru că sistemul de securitate a prezumat că s-a ieşit, şi nu că s-a intrat”, au mai arătat sursele citate.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt “Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, “Waterloo Bridge” şi “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, “Autoportrait de Meyer de Haan” şi “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019