HomeStiriSecuritate FizicaFurtul de bunuri găsite: Un păgubit a pierdut bunuri de mii de euro și nu se știe când le va recupera

Furtul de bunuri găsite: Un păgubit a pierdut bunuri de mii de euro și nu se știe când le va recupera

Un păgubit care a pierdut echipamente electronice în valoare de 15.000 de euro nu știe când le va recupera deoarece cei care le-au luat le pot duce la poliție în zece zile înainte de a fi declarate furate.

Un patron păgubit, ale cărui echipamente au fost pierdute de șoferul care conducea o auto-utilitară, a făcut plângere la poliție pentru a-și recupera bunurile culese de alți șoferi. Dar, potrivit legii, timp de 10 zile, cei care le-au luat, nu pot fi acuzaţi de nimic, scrie stirileprotv.ro.

Cel care conducea auto-utilitara nu a observat, din cauza ploii și întunericului, că a pierdut echipamentele în urma unui viraj, decât la o altă intersecție. „S-au întors în 5 minute, dar aparatura nu mai era,” spune Cristian Staymaer, păgubit.

Păgubitul a încercat să își găsească bunurile pierdute cu ajutorul imaginilor video de la benzinăria din vecinătate. Toată scenă a fost văzută şi de un angajat al unei firme de pază, prezent în benzinărie. Acesta le-a spus şefilor că i-a văzut pe cei care încărcau aparatura în mai multe maşini şi că le-a reţinut şi numerele plăcuțelor de înmatriculare.

Cei care au găsit echipamentele, boxe de la o instalație de sonorizare, trebuie să le restituie în termene de 10 zile. După ce expiră cele zece zile „vorbim de infracţiunea de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Pentru această infracţiune, codul penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă”, a precizat Druga Mirela, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Share With: