HomeStiriSecuritate FizicaFocuri de armă la o florărie din Chișnău în urma unei certe

Focuri de armă la o florărie din Chișnău în urma unei certe

Un bărbat înarmat cu un pistol pe care îl deținea legal a tras cinci focuri de armă lângă o florărie din Chișinău după ce s-ar fi certat cu o florăreasă.

Incidentul a avut loc pe 30 aprilie, la ora 21:20, potrivit Poliției din Chișinău. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a intrat în conflict cu vânzătorii și a scos arma. La fața locului au intervenit agenți ai unui serviciu de pază particulară și Poliția. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, conform tv8.md.

Incidentul cu focuri de armă a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei Republicii Moldova. Un bărbat a vrut să cumpere flori pentru soţia sa, însă, în urma discuţiei cu florăreasa şi ulterioara intervenţie a agenţilor de pază, a scos pistolul şi a tras de cinci ori în pământ. Totul s-a întâmplat marți seara, în jurul orei 22:00, sub privirile unor martori, în faţa unui chioşc de flori din strada Ion Creangă. Individul a fost imobilizat şi predat poliţiştilor chemaţi la faţa locului, conform canal3.md.

A fost deschis un dosar penal. Bărbatul care a tras cu pistolul în faţa chioşcului de flori este cercetat în stare de libertate. El riscă până la șapte ani de puşcărie.

Vânzătoarea de la chioşcul de flori a acceptat să vorbească despre incident, la telefon. Femeia spune că bărbatul înarmat era în stare de ebrietate, relatează publika.md.

„A cerut flori, o întrebat la ce preţ e crizantema. Eu i-am spus. El a spus daţi-mi vă rog două. Eu am spus pentru ce trebuieşte dacă nu e secret. El spune trebuieşte pentru soţie. Eu, nu e normal aşa, luaţi, ori una, ori trei. Bine, eu iau trei, da îmi achiţi tu taxiul. Da cam din ce motiv, da eu nu am bani de trei crizanteme. Lângă noi era şi paza, taman se apropiase. O început a vorbi şi cu paza, da la pază o sărit şi la bătaie. El a scos arma şi a împuşcat în pământ“, a spus vânzătoarea Olesea Sârbu.

Agenţii de pază l-au dezarmat pe individ şi au sunat la poliţie.

Era pistol CZ, pe care îl deţinea legal. Când a parvenit apelul şi grupa operativă a venit la faţa locului, bărbatul era imobilizat de către agenţii de pază“, a spus NATALIA STATI, ofiţer de presă Poliţia Capitalei.

Un incident asemănător a avut loc în după-amiaza zilei de luni, când, în sectorul Ciocana din Chișinău, au fost auzite focuri de armă. Un tânăr în vârstă de 26 de ani a tras câteva împușcături în aer, dar ar fi țintit și în trecători, cu armă pneumatică, de la geamul apartamentului pe care îl închiria cu familia, conform unimedia.info.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Potrivit poliției, tânărul ar fi fost în stare de ebrietate. Bărbatul a fost arestat și s-a ales cu un proces verbal, iar pentru cele comise acesta riscă să plătească o amendă în valoare de 3 mii de lei moldovenești.

Share With: