HomeStiriSecuritate FizicaFirma de pază amendată după meciul de fotbal FCSB – Dinamo
Firma de pază amendată după meciul de fotbal FCSB - Dinamo

Firma de pază amendată după meciul de fotbal FCSB – Dinamo

Firma de pază amendată după meciul de fotbal FCSB - DinamoJandarmeria anunţă că, în urma meciului FCSB – Dinamo de sâmbătă, au fost aplicate sancţiuni. Clubul FCSB şi firma de pază au fosta amendate cu câte 5.000 de lei.

Jandarmeria Capitalei a anunțat într-un comunicat că în urma partidei de fotbal dintre FCSB și FC DINAMO București, disputată sâmbătă, 05 octombrie a luat mai multe măsuri, printre care și sancționarea clubului FCSB și a societății private de securitate.

În urma partidei de fotbal dintre FCSB și FC DINAMO București, disputată sâmbătă, 05 octombrie 2019, pe Arena Națională, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri:

◾Au fost constatate și aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea și provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafața de joc sau injurii și săvârșirea de acte și gesturi obscene;

◾10 persoane au primit sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an;

◾Totodată, au fost constatate și 4 fapte de natură penală, cu 6 autori, acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de deținere și folosire a obiectelor pirotehnice;

◾Organizatorul jocului sportiv și societatea privată de securitate au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condițiilor de siguranță a spectatorilor.

În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziție, se vor face demersurile legale pentru identificarea și altor persoane care au comis fapte antisociale.

Jandarmeria Capitalei are obligaţia de a asigura măsurile de ordine pubică şi protecția cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora.

Derbiul a fost întrerupt în minutul 33, din cauza unor incidente şi s-a reluat după aproximativ zece minute. La un corner pe care urma să-l execute de pe partea stângă Florinel Coman, fanii dinamovişti au aruncat cu obiecte în teren şi au scandat injurii rasiste şi xenofobe la adresa jucătorului FCSB, respectiv la adresa arbitrului Istvan Kovacs. Kovacs a trimis jucătorii la cabine şi meciul a fost oprit circa zece minute. Arbitrul de centru a fost şi el lovit de un obiect venit din peluza dinamovistă, relatează telekomsport.ro.

După aproximativ 10 minute de la terminarea partidei, mai mulţi suporteri FCSB şi dinamovişti au intrat pe suprafaţa de joc, între aceştia iscându-se o altercaţie fizică. În primă faza a intervenit firma de securitate contractată de organizator, după care au intervenit jandarmii, suporterii fiind îndepărtaţi de pe suprafaţa de joc.

Share With: