HomeStiriSecuritate FizicaExplozie și tentativă de jaf asupra unui bancomat din Brăila
Explozie și tentativă de jaf asupra unui bancomat din Brăila

Explozie și tentativă de jaf asupra unui bancomat din Brăila

Explozie și tentativă de jaf asupra unui bancomat din BrăilaPolițiștii caută doi suspecți bănuiți că au încercat să arunce în aer, cu o butelie, un bancomat în județul Brăila ca să sustragă banii din el.

Poliţiştii brăileni au fost sesizaţi în noaptea de 5 spre 6 martie 2019, la ora 4,12, de către un reprezentant al filialei Băncii Comerciale Române din localitatea brăileană Viziru despre faptul că o persoană a încercat să distrugă bancomatul din incinta unităţii bancare prin provocarea unei explozii, scrie adevarul.ro.

Una dintre variantele de lucru ale oamenilor legii ar fi că explozia a fost provocată cu ajutorul unei butelii amplasate lângă bancomat, dar aparatul nu a fost afectat de explozie decât într-o mică măsură.

Poliţiştii au fost anunţaţi prin 112 la ora 4.12 de către un reprezentant al băncii care a reclamat că un bancomat situat la intrarea în bancă a fost distrus în urma unei explozii, relatează digi24.ro.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele semnalate se confirmă, bancomatul fiind spart în urma unei deflagraţii. Cercetările la faţa locului continuă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere şi tentativă de furt. La acest moment se fac verificări pentru identificarea si prinderea autorilor. De asemenea, se fac cercetări pentru a stabili dacă şi ce sumă a fost furată din bancomat”, a declarat Laura Belciugan de la Biroul de Relaţii cu Presa al Poliţiei Brăila.

Pe imaginile surprinse de o camera de supraveghere, situata vizavi de banca, se vede cum un individ explodeaza butelia. Apoi, cu o lanterna verifica daca banii au iesit la suprafata. Dupa ce constata ca dispozitivul nu s-a spart, hotul urca in masina si dispare, impreuna cu un alt barbat, scrie stirilekanald.ro.

Miercuri, o echipa de criminalisti a venit in comuna viziru si a incercat sa adune probe. S-au facut poze, s-au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere si s-au facut masuratori.

Un incident asemănător a avut loc în luna ianuarie la bancomatul unei bănci din Arad. Atunci explozia a fost de mică intensitate, provocată tot cu ajutorul unei butelii, iar hoții au reușit să plece cu o sumă de bani din bancomat, conform securityportal.ro.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o parte din peretele de rigips care acoperea bancomatul.

Share With: