HomeStiriSecuritate FizicaExercițiul al Jandarmilor constănțeni: Intervenție în cazul unui jaf armat

Exercițiul al Jandarmilor constănțeni: Intervenție în cazul unui jaf armat

FOTO: IJJ Tulcea

Jandarmii constănțeni au efectuat un exercițiu de antrenament la sediul Băncii Naţionale a României -Sucursala Constanţa, pe 8 mai, de intervenție în cazul unui jaf armat.

La data de 08.05.2019, în intervalul orar 11.00-12.00, în zona Băncii Naţionale a României – sucursala Constanţa, situată în Piaţa Ovidiu şi 12.00-14.00 la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a fost organizat un exerciţiu de antrenament ce a avut drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie a forţelor de ordine, în diferite situaţii, conform unui comunicat al IJJ Constanța.

La acest exerciţiu planificat de către Direcţia Pază şi Protecţie Instituţională a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost anunțată participarea efectivelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, activitatea fiind organizată în contextul preluării pazei şi protecţiei instituţionale a Băncii Naţionale a României – sucursala Constanţa, de către efectivele de jandarmi.

Astfel de exerciţii sunt organizate periodic, se bazează pe unele scenarii adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

Pentru a da un caracter realistic exerciţiului de antrenament planificat, s-a folosit muniţie de exerciţiu, aceasta având efect exclusiv acustic.

Share With: