HomeStiriSecuritate FizicaElev bătut de profesor cu un scaun

Elev bătut de profesor cu un scaun

Sursa: observator.tv

Un elev de la o școală din Ploiești a fost bătut de către un profesor cu un scaun.

Totul s-a petrecut în Şcoala Ioan Grigorescu din Ploieşti în timpul orei de Biologie. Profesorul scria la tablă iar din cauza unor comentariilor făcute de un elev, acesta s-a enervat şi a agresat un altul, pe care l-a confundat. Elevul care a fost bătut şi-a rugat profesorul să se dea la o parte din faţa tablei pentru a-şi putea lua notiţele, relatează stirimondene.fanatik.ro.

Un alt elev i s-ar fi adresat colegului, spunându-i ironic, ”să se dea cu capul de tablă (n.r.-profesorul)”. Acesta a auzit şi, nervos, a pus mâna pe scaun şi l-a alergat pe cel care i-a cerut să se dea din dreptul tablei, crezând că acesta a fost şi cel necuviincios. Ceea ce a urmat se vede în imaginile înregistrării de la finalul articolului. O colegă a elevului a înregistrat întreaga scenă, care a ajuns în posesia mamei elevului agresat. Aceasta susţine şi că directoarea şcolii ar fi aflat încă de miercuri, cerându-le elevilor să şteargă imaginile, sub ameninţarea aplicării unei ”amenzi”, nedorind ca imaginea şcolii să fie afectată, conform adevarul.ro.

După ce au aflat despre incidentul uluitor, părinții elevului agresat i-au scos copilului un certificat medico-legal şi au depus plângere împotriva profesorului la Politie.

În urma imaginilor și articolului apărut în presă, ne sesizăm din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și facem cercetări pentru stabilirea situației de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, subinspector Raluca Brezeanu, conform sursei citate. De asemenea, o altă anchetă a fost deschisă şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, relatează libertatea.ro.

Iniţial, nici elevul nu povestise acasă întâmplarea. Mama a fost chemată la şcoală, vineri, de către diriginte, pentru a i se comunica faptul că fiul ei va avea nota scăzută la purtare. Încercând să afle ce a generat o astfel de măsură, părintele l-a luat la întrebări pe cel mic, mai ales că acesta prezenta urme vizibile de zgârieturi de pe ceafă. Copilul a fost nevoit să istorisească propria variantă a incidentului. Aşa a aflat că profesorul de biologie este un cadru didactic pensionat, care îi ţine locul titularei catedrei, aflată în concediu medical, conform libertatea.ro.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5RuHfHSho5Y

Share With: