HomeStiriSecuritate FizicaDouă noi linii de control de securitate pe Aeroportul Otopeni
doua-noi-linii-de-control-de-securitate-pe-aeroportul-otopeni

Două noi linii de control de securitate pe Aeroportul Otopeni

doua-noi-linii-de-control-de-securitate-pe-aeroportul-otopeniCompania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anuntat miercuri ca au fost deschise pentru pasageri doua noi linii de control de securitate pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni).

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că patru noi porti de imbarcare pentru pasageri au fost deschise in aceasta saptamana pe aeroportul Henri Coanda, pentru a reduce aglomeratia la orele de varf, scrie News.ro, citat de hotnews.ro.

Prin punerea in folosinta a portilor, numerotate de la 20 la 23, pasagerii au un spatiu suplimentar de asteptare in zona de imbarcare de peste 700 metri patrati. Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti dispune acum de 42 de porti de imbarcare pentru pasageri.

CNAB a anuntat miercuri ca au fost deschise pentru pasageri doua noi linii de control de securitate, pe fluxul de plecari, pentru a reduce timpul mediu de asteptare al pasagerilor.

Potrivit CNAB, ca urmare a măsurilor luate, timpul mediu de aşteptare la controlul de securitate, în orele de vârf, a fost redus la 15 minute, doar punctual acesta atingând 20 minute, scrie romaniatv.net.

În continuare, Aeroportul Otopeni analizează posibilitatea extinderii capacităţilor de procesare, pentru îmbunătăţirea confortului pasagerilor.

Creşterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport al ţării a generat şi nemulţumiri în ultimele luni, din cauza aglomeraţiei exagerate.

Din 9 septembrie, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a deschis încă două ghişee pentru poliţiştii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Noile măsuri vin în sprijinul activităţii Poliţiei de Frontieră, care se confruntă cu aglomerarea punctelor de control, la orele de vârf ale traficului aerian, potrivit CNAB.

La sfârșitul lunii septembrie, CNAB a comunicat că numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în perioada ianuarie – august 2016 a înregistrat o creştere de 16,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016.

 

 

 

Share With: