HomeStiriSecuritate FizicaDouă casiere sunt bănuite de furtul a 100.000 de dolari dintr-o bancă
Două casiere sunt bănuite de furtul a 100.000 de dolari dintr-o bancă

Două casiere sunt bănuite de furtul a 100.000 de dolari dintr-o bancă

Două casiere sunt bănuite de furtul a 100.000 de dolari dintr-o bancăDouă casiere, mamă și fiică, sunt bănuite că ar fi sustras 100.000 de dolari de la o bancă comercială din Republica Moldova.

O femeie şi fiica sa, casieriţe la instituţia financiară, sunt suspectate că ar fi furat timp de câteva luni până la o sută de mii de dolari. Cazul a fost  înregistrat în data de şase septembrie la poliţie, iar ofiţerul de presă al Direcţiei de Poliţie Chişinău, Natalia Stati, a declarat că în prezent sunt desfăşurate acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, scrie publika.md.

Informația despre furt a fost confirmată și de șeful relații cu publicul de la banca Comercială, Bălănel Sorin, precizează unimedia.info.

Ambele surse nu au confirmat, însă, suma menționată mai sus și nu au putut oferi detalii, întrucât să nu fie prejudiciat mersul anchetei. Cert este că suspectele ar fi sustras bani timp de câteva luni.

Potrivit băncii, în cadrul procedurilor obligatorii de inventariere a banilor din casierii, pe 4 septembrie, la una din unitățile bancare a fost depistat un neajuns bănesc. Banca a făcut toate demersurile obligatorii, a anunțat imediat poliția și a depus o solicitare pentru investigarea cazului dat. Concomitent, banca a demarat propria investigație internă.

Comunicăm că acest incident nu afectează nici într-un fel economiile clienților. Toate mijlocele bănești ale clienților sunt asigurate. Neajunsul de bani este doar un incident izolat la una din casieriile interne a băncii. Activitatea băncii nu a fost perturbată și se derulează în regim normal”, se arată în comunicat.

O altă bancă, din Anglia, a fost jefuită de proprii angajați acum 25 de ani, iar banii au fost recuperați în mare parte. Acum 25 de ani, angajați ai Bank of England au sustras bani, ascuzându-i în lenjeria intimă, furt care a produs un prejudiciu de aproape 700.000 de lire sterline, scrie securityportal.ro.

Bank of England a încetat de curând să mai ceară restul de 80.000 de lire pe care foștii angajați ar mai trebui să îi plătească după ce au furat bancnote între sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Bancnotele care trebuiau să fie incinerate la sucursala din Debden erau în schimb sustrase de lucrători din interior, care le ascundeau în lenjeria intimă.

Fiindcă nu au existat martori, numai o persoană a fost condamnată. Restul angajaților implicați au fost dați în judecată de bancă care a oferit ca dovadă felul în care aceștia trăiau.

În 1994 s-a dat verdictul și patru cupluri au fost obligate să plătească în total aproximativ 700.000 de lire sterline. În aprilie 2018, banca a declarat că în mod substanțial toate fondurile furate în 1992 au fost recuperate. Dar cei de la Telegraph au cerut mai multe detalii și din cele 697.000 de lire, doar 618.670 au fost recuperate.

Share With: