HomeStiriSecuritate FizicaDosar de evaziune fiscală pentru instalare de sisteme de securitate fără atestat
Dosar penal pentru munca la negru in paza

Dosar de evaziune fiscală pentru instalare de sisteme de securitate fără atestat

Dosar penal pentru munca la negru in pazaPoliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate al IPJ Bistriţa-Năsăud intensifică acţiunile şi efectuează controale specifice acestui domeniu, fiind întocmit un dosar penal de evaziune fiscală pentru instalare de sisteme de securitate fără atestat sau licență.

În această perioadă, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate intensifică acțiunile și efectuează controale în domeniul verificării sistemelor de securitate. Activitățile vizează obiective care operează cu valori, respectiv societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unități poștale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi, se precizează într-un buletin de presă al IPJ Bistriţa-Năsăud.

Astfel, la data de 9 aprilie 2019, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai Poliției Orașului Sângeorz-Băi și Secției 7 au efectuat verificări și controale de specialitate la societăți comerciale de pe raza de competență. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale conform HG 301/2012 , în valoare de 13.300 lei.

De asemenea, în urma acțiunilor, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 39 de ani, angajatul unei societăți comerciale controlate, ar fi instalat sistemul de alarmă împotriva efracției și sistemul de supraveghere video fără a deține licență de funcționare în acest domeniu. De asemenea, pentru serviciul prestat, bărbatul ar fi încasat o sumă de bani, reprezentând contravaloarea echipamentului și a manoperei, fără să înregistreze în evidențele contabile venitul obținut.

Cercetările continuă de Serviciul Ordine Publică, s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală și desfășurarea în scop comercial de activități instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare.

Share With: