HomeStiriSecuritate FizicaDoi angajații au furat de 2 milioane de lei din tezaurul unei bănci din Iași
bancnote

Doi angajații au furat de 2 milioane de lei din tezaurul unei bănci din Iași

bancnoteDoi angajaţi ai BRD Iaşi sunt acuzaţi că ar fi sustras nu mai puţin de 2 milioane de lei din tezaurul băncii.

Doi angajaţi ai BRD Iaşi sunt cercetaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi că ar fi sustras nu mai puţin de 2 milioane de lei din tezaurul băncii. Jaful ar fi avut loc între 2014 – 2017, cei doi reuşind să iasă din unitate cu banii cash, păcălindu-şi şefii, dar şi paza, relatează observator.tv.

La sfârşitul săptămânii trecute, în baza probelor adunate, Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi a citat la audieri doi angajaţi ai BRD, ambii fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a luat decizia ca cei doi să fie cercetaţi sub control judiciar.

Apa­ren­tul jaf de la BRD Iaşi a avut loc în perioada 2014 – 2017. Timp de trei ani, cei doi angajaţi ar fi reuşit să sustragă, fizic, din tezaurul băncii, 425.000 de euro, adică nu mai puţin de 2 milioane de lei.

Acuzaţiile de delapidare au ajuns în vizorul anchetatorilor în vara anului trecut, ca urmare a unei sesizări făcute chiar de BRD, după cum ne-au confirmat, ieri, reprezentanţii băncii. În plângere, BRD invoca o lipsă din gestiune de 2 milioane de lei, anchetatorii începând la acel moment cercetarea doar asupra faptei, conform ziaruldeiasi.ro.

Angajaţii bănuiți recent ar fi reușit să îşi ascundă urmele modificând etichetele de pe sacii de bani sau manipulând datele din sistemul informatic al băncii. „Au ascuns lipsa acestei sume de bani prin înlocuirea etichetelor originale ale sacilor cu bani cu alte etichete ce indicau o valoare mai mare“, au explicat surse judiciare pentru „Ziarul de Iaşi“.

Cercetarea penală are într-adevăr la bază o sesizare formulată de bancă. În privinţa măsurilor luate, banca a remodelat respectivul flux de lucru, independent de frauda în speţă, ceea ce face imposibilă, în prezent, producerea unei situaţii similară celei prezentate organelor de cercetare penală. Precizam că fapta penală sesizată nu are nicio legatură cu relaţia client-bancă, şi că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment“, a precizat Traian Traicu, şeful departamentului media din cadrul BRD, într-un răspuns pentru „Ziarul de Iaşi“.

Share With: