HomeStiriSecuritate FizicaDoi agenți de securitate sunt acuzați că au furat 100.000 de dolari dintr-o biserică
doi-agenti-de-securitate-sunt-acuzati-ca-au-furat-100-000-de-dolari-dintr-o-biserica

Doi agenți de securitate sunt acuzați că au furat 100.000 de dolari dintr-o biserică

doi-agenti-de-securitate-sunt-acuzati-ca-au-furat-100-000-de-dolari-dintr-o-bisericaDoi foști agenți de securitate care păzeau o biserică din orașul Chicago, SUA, sunt cercetați de polițiști pentru furtul a 100.000 de dolari, bani donați de oameni.

Calderon și Patterson au lucrat pentru Monterrey Security, firma care a asigurat securitatea lăcașului de cult în ultimii șase ani. În momentul producerii jafului, doar Calderon mai era angajat la firma de securitate, scrie patch.com.

Conform poliției, cei doi bărbați ar fi folosit o cheie pentru a intra în biserică și apoi au spart seiful din interior. Polițiștii i-au identificat pe cei doi cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere. Cei doi au fost arestați, pe 29 aprilie, fără probleme.

Se crede că cei doi agenți de securitate au furat între 88.000 și 100.000 de dolari. Cei doi agenți nu au furat toți banii deodată. Ei au fost observați de mai multe ori intrând în biserică cu cheia pe care o dețineau. Donațiile erau colectate în timpul slujbei și puse în seif până la trimiterea lor la bancă, scrie nypost.com.

Biserica jefuită este una dintre cele mai mari eparhii romano-catolice din țară și este supravegheată video.

Pe 15 aprilie, un angajat al bisericii a văzut două persoane care se aflau într-o zonă care avea accesul restricționat. Conducerea bisericii investiga deja de ce donațiile scăzuseră cu 5.000-15.000 de dolari săptămânal.

Firma de securitate a fost acuzată de o slabă gestionare a registrelor, pregătire neadecvată și lipsa verificărilor persoanelor angajate, în plus angajarea de persoane ce au comis infracțiuni în trecut, scrie suntimes.com.

Share With: