HomeStiriSecuritate FizicaDispozitive electronice interzise la bordul avioanelor din anumite țări
dispozitive-electronice-interzise-la-bordul-avioanelor-din-anumite-tari

Dispozitive electronice interzise la bordul avioanelor din anumite țări

dispozitive-electronice-interzise-la-bordul-avioanelor-din-anumite-tariSUA și Marea Britanie vor interzice prezența în bagajul de mână a anumitor dispozitive electronice la bordul avioanelor care decolează din anumite țări, ca măsură de securitate.

Autorităţile americane vor interzice pasagerilor să ia dispozitive electronice mari în bagajul de mână în cazul zborurilor care decolează din opt ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cu destinaţia Statele Unite, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

SUA a impus restricţii în privinţa dispozitivelor electronice pentru zborurile ce provin din Cairo, Abu Dhabi, Dubai, Kuwait, Iordania, Maroc, Arabia Saudită, Doha şi Istanbul.

Interdicţia se aplică la toate dispozitivele electronice mari, inclusiv laptopuri, tablete, camere foto şi video şi console de jocuri electronice. Totuşi, pasagerii vor avea în continuare posibilitatea să aducă telefoane mobile în bagajul de mână.

„S-a decis de către autorităţile abilitate că echipamentele electronice mai mari decât telefoanele celulare sau smartphone-uri nu vor fi permise la bord” pe zborurile către SUA, a menţionat Turkish Airlines într-o declaraţie, adăugând că de la această măsură fac excepţie echipamentele medicale, scrie economica.net.

Interdicția se aplică și în cazul zborurilor directe ce au ca destinație Marea Britanie și provin din șase state: Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită, relatează Agerpres.

Măsurile sunt similare celor anunțate tot marți de autoritățile americane și sunt, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului de la Londra, “necesare, eficiente și proporționate”, având drept scop “asigurarea securității cetățenilor britanici”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că orice dispozitiv electronic ce depășește 16 centimetri în lungime, 9,3 centimetri în lățime și are o grosime mai mare de 1,5 centimetri trebuie păstrat în bagajul de cală. 

Sky News notează că interdicția îi vizează doar pe pasageri, nu și pe membrii echipajului, iar companiile care vor fi direct afectate sunt atât britanice, cât și străine.

Ministrul transporturilor din Australia,  Darren Chester, a spus că nu plănuiește să urmeze exemplul SUA de a introduce restricții pentru dispozitivele electronice pentru anumite zboruri internaționale, scrie skynews.com.au.

Chester a declarat că guvernul nu plănuiește să schimbe măsurile de securitate și că își va schimba poziția dacă este necesar.

„Australia are măsuri de securitate pentru transporturi cuprinzătoare și puternice pentru a preveni actele de terorism,” a declarat el. Ministrul a mai precizat că măsurile de securitate sunt mereu revizuite pentru a se asigura că vizează amenințările din zilele noastre, spunând că opțiunile de securitate pot fi modificate dacă este necesar.

SUA a decis luarea de noi măsuri de securitate la începutul săptămânii deoarece a aflat informații care relevă că teroriștii vor să aducă dispozitive electronice încărcate cu explozibil la bordul avioanelor.

 

 

 

Share With: