404 Not Found


nginx
DIICOT, despre ancheta privind Scorseze Security International - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

DIICOT, despre ancheta privind Scorseze Security International

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism face cercetări în cazul unor angajați ai S.C. „Scorseze Security International” SRL Bucureşti.

 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Având în vedere prevederile art.4 N.C.p.p., referitoare la prezumția de nevinovăție, dar și pentru o bună informare a opiniei publice, Securityportal.ro a încercat să obțină un punct de vedere din partea S.C. „Scorseze Security International” SRL. Până la publicarea acestei știri, reprezentanții societății în cauză nu au fost în măsură să ne ofere un răspuns. Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă făcut public de DIICOT.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu lucrătorii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț efectuează cercetări față de 5 suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. 

În fapt, ca mod de operare specific al suspecţilor cercetaţi, s-a reţinut identificarea şi preluarea prin intermediari a unor societăţi comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar. 

În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile. 

Suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către S.C. „Scorseze Security International” SRL Bucureşti. 

Ca urmare a organizării acestei activităţi infracţionale, în numele S.C. „Cogicomconstruct Primtrans” SRL au fost întocmite în cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat în perioada 2102-2014 către S.C. „Scorseze Security International” SRL cantităţi imense de mărfuri, după cum urmează:

– în cursul anului 2012 – în valoare de 58.543.839, 20 lei;

– în cursul anului 2013 – în valoare de 52.975.668,86 lei;

– în cursul anului 2014 – în valoare de 2.400.000,00 lei.

 

Aceste facturi, emise de o societate comercială de tip „fantomă”, aflată de la data de 16.10.2013 în procedură de insolvenţă, au fost înregistrate în contabilitatea S.C. „Scorseze Security International” SRL, având drept rezultat degrevarea artificială şi ilicită a acestei societăţi comerciale de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe şi impozite. 

Suspecţii au folosit pentru realizarea scopului infracţional arătat şi SC „Starlet Wood” SRL Bistriţa, jud. Neamţ, precum şi SC „Domexim Team” SRL Vânători Neamţ. 

Probele obţinute în cauză au arătat că aceste două societăţi comerciale, respectiv S.C. „Starlet Wood” SRL şi S.C. „Domexim Team” SRL au fost folosite de către membrii grupării infracţionale cercetate pentru emiterea unor facturi fictive către S.C. „Scorseze Security International” SRL, în total, prin cele trei societăţi fantomă fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei. 

În cauză au fost efectuate un număr de 6 percheziții pe raza județelor Neamț, Galați și municipiul București. Suportul informativ și tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informații. Procurorii Biroului Teritorial Neamț au dispus reținerea suspecților și înaintarea dosarului la Tribunalul Neamț însoțit de referat cu propunere de arestare preventivă.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019