HomeStiriSecuritate FizicaDIICOT a identificat un bărbat care a amplasat un pachet care semana cu o bombă
diicot-a-identificat-un-barbat-care-a-amplasat-un-pachet-care-semana-cu-o-bomba

DIICOT a identificat un bărbat care a amplasat un pachet care semana cu o bombă

diicot-a-identificat-un-barbat-care-a-amplasat-un-pachet-care-semana-cu-o-bombaProcurorii DIICOT au identificat un bărbat care a amplasat un pachet care avea aspect de bombă în incinta clădirii Tribunalului Maramureş.

Sesizarea din oficiu a fost raportată la împrejurarea că,  la data de 23.11.2016 autori necunoscuţi au amplasat un pachet având aspectul şi elementele  caracteristice unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, format din 4 batoane cilindrice, un acumulator şi un indicator luminos, în incinta clădirii Tribunalului Maramureş, conform unui comunicat al DIICOT.

În mai puțin de 12 ore de la momentul producerii evenimentului și  sesizării din oficiu, au fost descoperite şi strânse probe cu privire la fapta ce formează obiectul anchetei penale și totodată identificat și pus sub acuzare inculpatul Coman Vasile.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 23 noiembrie 2016, în intervalul orar 08.00-09.10, inculpatul Coman Vasile a amplasat într-un grup sanitar din incinta clădirii în care-şi desfăşoară activitatea Tribunalul Maramureş, un pachet ce avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat compus din patru elemenţi cilindrici, interconectaţi prin fire conductoare, un acumulator, un led/bec luminos, acesta fiind descoperit de o persoană care a anunţat lucrători din cadrul IJJ Maramureş ce asigură paza şi controlul acces la nivelul instituţiei.

DIICOT a mai menționat că bărbatul a mai fost condamnat anterior pentru alte fapte penale.

„La data de 24.11.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de inculpatul Coman Vasile  luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii și de către Direcţia Operaţiuni Speciale.”

 

 

 

Share With: