În septembrie 2017, Guvernul Marii Britanii a declarat că vrea semnarea unui nou tratat de cooperare în domeniul securității cu Uniunea Europeană după Brexit, conform securityportal.ro.
Reprezentanții Marii Britanii au spus că sunt optimiști că vor putea negocia un nou tratat de securitate sprijinit de un nou cadru legal care se află în afara jurisdicției directe a Curții de Justiție europene.
Alternativa ar fi limitarea cooperării autorităăților la acele zone în care există un precedent al cooperării între Uniunea Europeană și alte țări din afara ei, dar va însemna reducerea rezultatelor cooperării.
Recent, Marea Britanie a avertizat cu privire la existența unui risc de securitate ireparabil după ieșire din Uniunea Europeană. Există o ciocnire de interese între Marea Britanie și Uniunea Europeană cu privire la combatrea infracțiunilor și proiectul satelitului Galileo, scrie independent.co.uk.
Marea Britanie vrea să continue să facă parte din Europol și să facă schimb de informații prin intermediul sistemului Schengen. Analiza Marii Britanii indică faptul că scăderea nivelului de cooperare va afecta agențiile de aplicare a legii și autoritățile judiciare din Marea Britanie și Uniunea Europeană având un impact direct asupra abilității de a aduce infractorii în fața justiției și prin aceasta și asupra siguranței publice.
Directorul general al MI5, Andrew Parker, a subliniat importanța rolului Grupului de luptă împotriva terorismului care este alcătuit din 30 de servicii de securitate din Europa. Acesta este un parteneriat include țări care sunt sau nu membre ale uniunii, scrie ft.com.
Raportul Marii Brianii a amplificat îngrijorările domnului Parker și a subliniat părți ale justiției și securității europene care ar putea fi puse în pericol.
Lipsa unei înțelegeri speciale cu Marea Britanie înseamnă că nu vor mai putea fi extrădați imediat infractorii care au fost arestați pe teritoriul altei țări sau un suspect sau persoană condamnată către țara care a emis mandatul de arestare.
Ieșirea din cadrul Europol ar însemna că va fi imposibilă menținerea contribuțiilor Marii Britanii către această agenție. Marea Britanie este un participant important în sistemul de schimb de informații Schengen, trimițând aproape 6.000 de rapoarte, în 2017, cu privire la verificările efectuate la graniță.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…