HomeStiriSecuritate FizicaCoridoare automate de securitate pe un aeroport din SUA
coridoare-automate-de-securitate-la-un-aeroport-din-sua

Coridoare automate de securitate pe un aeroport din SUA

coridoare-automate-de-securitate-la-un-aeroport-din-suaAeroportul Internațional O’Hare din Chicago, SUA a pus în aplicare noi coridoare care fac scanarea bagajelor să dureze mai puțin la controlul de securitate.

Liniile aeriene din SUA introduc coridoare de securitate mai rapide și eficiente la Aeroportul Internațional O’Hare din orașul Chicago cu scopul de a reduce tipul de incidente care au făcut sute de călători să-și piardă zborurile în această primăvară, scrie chicagotribune.com.

American Airlines de peste o săptămână trimite pasagerii prin două coridoare automate la unul din punctele de securitate ale terminalului 3. Al treilea coridor pentru punctul de verificare de la terminalul 1 s-a deschis luni.

Noile coridoare permit punerea bagajelor pentru scanare de către cinci persoane odată, decât o singură coadă în care unii pasageri incetinsec înaintarea altora. Un sistem de benzi rulante trimit automat bagajele în caz că este nevoie de o scanare suplimentară fără a opri coada – și separă bagajele semnalate că ar putea conține arme sau sticle foarte mari de șampon.

Călătorii care folosesc noile coridoare trec de controlul de securitate în medie cu 30% mai repede, scrie nbcchicago.com.

Aeroportul O’Hare este primul care folosește noul sistem. Se așteaptă să mai fie implementat în aeroporturi din Dallas, Fort Worth, Los Angeles și Miami.

 

 

 

Share With: