[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Controale la societăți de pază: Acțiuni ale polițiștilor de la transporturi

Polițiștii de la transporturi au acționat la nivel național pentru prevenirea și combaterea furturilor, verificarea societăților de pază și alte activități.

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au întocmit peste 70 de dosare penale și au aplicat sancțiuni contravenționale de 100.000 de lei, pentru neregulile depistate în zona stațiilor de cale ferată, porturilor, pe rute feroviare și navale, se precizează într-un comunicat al IGPR.

În ultima săptămână, Direcția de Poliție Transporturi a Poliției Române a coordonat acțiunile polițiștilor desfășurate pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale.
Astfel, polițiștii de la transporturi au patrulat în 397 de stații de cale ferată și peste 400 de trenuri de călători și în 195 de alte zone (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale).

Pe timpul acțiunilor, polițiștii au întocmit 75 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite (majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă și pescuit ilegal și infracțiuni la regimul circulației).

Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 40.000 de lei și au fost confiscate 634 kg. de legume, 4,60 mc de material lemnos, bărci și motoare de bărci, unelte de pescuit, 48 kg. de pește, 2.870 kg. de fier vechi, 151.380 de țigarete și 2 autoturisme.

De asemenea, la data de 20 septembrie 2018, la nivel național, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor din infrastructura feroviară, împreună cu reprezentanți CFR, jandarmi și polițiști locali. Au efectuat 142 de controale economice la firme care colectează deșeuri și 76 controale la societățile de pază, în urma cărora au fost constatate 8 infracţiuni și aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 60.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4.842 kg. de componente metalice.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019