[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Consiliul Concurenţei investighează două firme de pază bănuite că ar fi trucat licitații

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație care vizează două firme de pază  privind o posibilă trucare a unor licitații publice organizate de Romsilva.

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind o posibilă trucare a unor licitații publice organizate de Regia Națională A Pădurilor – Romsilva RA, Direcția Silvică Hunedoara, pentru atribuirea serviciilor de pază la sediul administrativ al Direcției Silvice Hunedoara.

Investigaţia a fost declanşată având la bază informaţii furnizate de RNP ROMSILVA RA, prin Direcția Silvică Hunedoara, care a sesizat un posibil comportament anticoncurenţial al Companiilor Safety Security SRL și Spartan Pază Și Protecție Srl în cadrul procedurii de achiziție publică având ca obiect “Contractul de prestări servicii de pază – D.S. Hunedoara 2017”. Autoritatea de Concurenţă suspectează că cele două companii Safety Security SRL și Spartan Pază şi Protecție SRL şi-ar fi coordonat comportamentul printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial, în vederea eliminării concurenţei în cadrul procedurii de achiziție publică organizată de RNP – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Hunedoara.

În cadrul acestei investigații, în luna decembrie 2017, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecții inopinate la sediul celor două companii, precum și la sediul altor societăți implicate în procedura de achiziție publică, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, societățile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019