404 Not Found


nginx
Companiile din România si sistemele integrate de securitate - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Companiile din România si sistemele integrate de securitate

Analiză de risc, elaborare cerințe operaționale, proiectarea arhitecturii, definirea cerințelor tehnice, execuție și implementare sunt componente ale unui proiect ce încorporează sisteme de securitate.

 

Managerii companiilor din România încep să conștientizeze faptul că sistemele de securitate nu sunt un moft în afacerea lor. În ultimii 7 ani piața sistemelor de securitate din România a ajuns la peste 1 miliard de euro, fapt ce confirmă o creștere graduală a proiectelor pe zona de security. Astfel, unele companii din România își bazează afacerea pe instalarea sistemelor de securitate, drept pentru care sunt dispuse să investească peste 300.000 de euro în proiecte dedicate implementării sistemelor de securitate. 

Astfel, proiectele care sunt realizate pe baza integrării tehnologiilor de securitate cumulează sisteme de control acces, detecție la efracție, detecție la incendiu, supraveghere video, video analytics, detecție numere înmatriculare, elemente de securitate fizică și multe altele, inclusiv controlul altor tipuri de sisteme non-security ce funcționează în același spațiu. Infrastructura de date este, de asemenea, o componentă vitală în arhitectura sistemelor integrate. Prin aceste integrări, indiferent de tipul și numărul sistemelor și dispozitivelor de securitate și business, beneficiarul va opera un sistem unitar, cu o singură interfață, sistem capabil să filtreze evenimentele și alarmele generate de toate sistemele componente și să notifice operatorii în timp real în cazul alarmelor cu adevarat importante și care necesită aplicarea imediată a procedurilor operaționale standard (SOPs) implementate de asemenea în platformă. Să nu uităm, un incident este generat întotdeauna de cel puțin doi-trei factori. De aceea, sistemele integrate ‚leagă’ sistemele componente împreună, au același timing astfel că fiecare sistem va lucra unul pentru celalalt. Fiecare eveniment generat este automat confirmat la distanță de cea mai apropiată cameră a sistemului de supraveghere video. Mai mult, intregrarea pe care Alfred Net o realizează nu doar monitorizează sistemele componente ci și face managementul acestora, comunicația fiind bi-direcțională. Se poate integra aproape orice.

 “Chiar dacă suntem departe de vestul Europei în ceea ce privește implementarea proiectelor în sisteme de securitate, pot să spun că începe să existe o conștientizare a nevoii de investiție pe proiecte într-un astfel de domeniu, din partea managerilor de companii private din România. Partea tristă este că nu tot timpul se acționează în consecință, asta și din cauza faptului că bugetele alocate pentru asemenea proiecte sunt destul de mari, insa disponibilitatea tehnnologiei în prezent ne ajută să optimizăm soluțiile finale atât timp cât construcția arhitecțurilor acestor sisteme au la baza cerințe operaționale bine puse la punct. Unul din clienții pe care îi avem în portofoliu a conștientizat nevoia tehnologiei în afacerea lui, drept pentru care am reușit să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus: adică un proiect de cel puțin 300.000 euro. Nu derulăm proiecte simple, iar aceasta, aș putea să spun că se datorează și domeniului în care activăm fiind unul foarte complex.”, afirmă Alex Vlăduţoiu, Managing Director Alfred Net.

 Astfel de proiecte au fost derulate de către Alfred Net în sectorul transporturilor, financiar cât și retail. Ca soluție nouă și existentă pe piața din România, compania a implementat pentru clienții săi unul din cele mai complexe seturi de tehnologii și anume PSIM (Physical Security Information Management) – unealtă ce reprezintă o platformă software capabilă să comunice bidirecțional cu aproape orice dispozitiv sau sistem fie de securitate sau business related -operatiuni. Principalul avantaj al unui sistem integrat este acela că gestionează cumuli de funcții, ceea ce îi conferă funcționalitate maximă, stabilitate în funcționare și arhitectură flexibilă, cu posibilități de extindere.

În prezent, compania are în derulare încă alte două astfel de proiecte intergrate ce vor fi implementate pe sectorul de infrastructură critică.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019