[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

CNADNR extinde sistemul de supraveghere video

Compania de Drumuri și Autostrăzi (CNADNR) își extinde sistemul de supraveghere video pentru monitorizarea punctelor strategice de pe șosele.

Încurajată de succesul supravegherii prin camere instalate pe şosele a rovinietelor, CNADNR  extinde sistemul. Punctele strategice au fost identificate şi monitorizate, aşa că şoferilor le va fi tot mai greu să se strecoare fără rovinietă, oricât de mult s-ar strădui să scape de paznicul electronic, transmite Digi24.

Compania de Drumuri a încasat anul trecut 252 de milioane de euro  din rovinietă, cu 3 milioane de euro mai mult decât în 2013. 220.000 de amenzi au fost date şoferilor care nu şi-au plătit taxa, cu aproape 17% mai mulţi ca în 2013. Pe hârtie, valoarea încasărilor sare de 20 de milioane de euro, însă aproape 60% sunt contestate în instanţă.

 „Luăm măsuri în acest an ca fiecare cetățean român sau străin să-și cumpere roviniete, în acest moment nefăcând toată lumea acest lucru. Și compania nu are posibilitatea, nu are suficiente camere”, a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Ca să-i convingă pe şoferi să-şi cumpere rovinietă când pleacă la drum, Compania de Drumuri instalează noi camere de supraveghere pe şosele. 15 au fost puse deja în funcţiune, pe lângă cele 50 care deja sunt montate.

Un nou punct de control al rovinietei a fost instalat şi pe DN1. În total, pe cel mai aglomerat drum al ţării vor fi de acum încolo șase astfel de sisteme de control prin camere de supraveghere. Cel mai cunoscut este cel de la Româneşti. Este şi cel mai uşor de ocolit de către şoferi.

Camere noi au fost instalate şi pe DN72, care leagă Ploieştiul de Târgovişte şi Găeşti, dar şi pe DN15, care face legătura între Turda, Târgu Mureş şi Bacău. Şefii de la Drumuri spun că acestea sunt instalate în puncte cheie şi sunt greu de ocolit.

Acum pe şosele sunt 66 de astfel de camere, iar până la finalul anului vor mai fi instalate încă 8. Sistemul video de control al rovinietei funcționează destul de simplu. Camerele de supraveghere fotografiază numărul mașinii, iar imaginile ajung într-un server care verifică dacă s-a plătit sau nu taxa de drum. Cei care au greşit primesc acasă amenda, în plic. Aceasta este de 250 de lei pentru un autoturism, dar ajunge la 4000 de lei pentru un TIR.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019