HomeStiriSecuritate FizicaCele mai periculoase și cele mai sigure orașe din SUA în 2016
cele-mai-periculoase-si-cele-mai-sugure-orase-din-sua-in-2016

Cele mai periculoase și cele mai sigure orașe din SUA în 2016

cele-mai-periculoase-si-cele-mai-sugure-orase-din-sua-in-2016Conform celui mai recent raport al FBI, cel mai periculos oraș cu peste 200.000 de locuitori din SUA este Detroit, iar cel mai sigur oraș este Irvine din statul american California.

Detroit este cel mai periculos oraș cu o populație de peste 200.000 de locuitori din SUA, pentru al treilea an consecutiv. Deși rămâne în fruntea listei, infracțiunile comise cu violență au scăzut cu aproximativ 4 procente. Indianapolis din statul Indiana este pentru prima oară pe locul zece. Toate statisticile se bazează pe raportul Uniform Crime al FBI și sunt publicate de lawstreetmedia.com.

Pe locul doi se află Memphis din statul Tennessee, urmat de Oakland din Statul California. Oakland s-a aflat pe locul doi anul trecut, dar anul acesta s-au redus cu 15% infracțiunile comise cu violență. Această reducere s-a datorat scăderii numărului de jafuri. Memphis a trecut de pe locul trei pe doi datorită creșterii infracțiunilor violente.

Pe celelalte locuri se află în ordine: orașul Louis din statul Missouri, Brimingham din statul Alabama, Miliwakee din statul Wisconsin, Baltimore din statul Maryland,Cleveland din statul Ohio, orașul Stockton din statul California și Indianapolis din statul Indiana.

Orașul Irvine, din statul California este cel mai sigur oraș pentru al treilea an consecuritiv. Orașul se află la sud de Los Angeles. Remarcabil este că forțele de poliție din Irvine sunt relativ puține: un polițist la fiecare 1.215 locuitori. În 2014 orașul nu a înregistrat niciun omor și reușește să mențină redusă rata de infracțiuni comise cu  violență (49 la o suntă de mii de locuitori).

După Irvine următoarele două orașe sunt Gilbert din statul Arizona și Fremont tot din California. Fremont se află pe locul trei pentru al doilea an consecuritv, spre deosebire de Gilbert care se află pe locul 3 pentru al treilea an la rând.

Pe locul 4 se află orașul Virginia Beach, din statul Virginia, urmat de: Santa Clarita din statul California, Henderson din statul Nevada, Plano din statul Texas, Chandler din statul Arizona, Irving din statul Texas și pe locul zece, Chula Vista din statul California.

Law Street a mai publicat și un top pentru statele din SUA, în funcție de totalul infracțiunilor comise cu violență

Astfel, Alaska este cel mai periculos stat datorită ratei mari de infracțiuni comise cu violență. Alaska este urmată de statele Nevada și New Mexico. Infracțiunile comise cu violență includ: crimă, viol, jaf și acte de violență.

 

 

 

Share With: