HomeStiriSecuritate FizicaCe date personale contine biletul de avion si de ce nu trebuie sa il arunci
de-ce-nu-trebuie-sa-arunci-biletul-dupa-un-zbor-cu-avionul

Ce date personale contine biletul de avion si de ce nu trebuie sa il arunci

de-ce-nu-trebuie-sa-arunci-biletul-dupa-un-zbor-cu-avionulPentru un zbor cu avionul este necesar să ai bilete sau documente de îmbarcare pe care este important să nu le arunci din motive de securitate.

De cele mai multe ori uităm biletele în avion sau le aruncăm, fără să ne gândim la consecinţe. Conform “Krebs on Security”, există o mulţime de informaţii personale care se găsesc pe boarding pass. Orice persoană poate fotografia codul de bare de pe biletul de îmbarcare şi îl poate introduce într-un cititor de coduri, scrie businessmagazin.ro.

“I-am luat numele, numărul de frequent flyer şi alte informaţii personale. Am reuşit să iau şi un număr numit “record key” de la zborul Lufthansa cu care mergea în aceea zi. Am intrat pe site-ul companiei aeriene şi folosind numele de familie şi codul “record key” am reuşit să intru în contul său. Acolo am văzut toate zborurile pe care le-a făcut şi toate zborurile pe care le avea rezervate deja”, a precizat un cititor care a raportat astfel problema.

Pe viitor, cu aceste informaţii, un hacker putea să-i schimbe zborurile, să anuleze călătoriile,  şi chiar îl punea scoate din cont, resetând codul PIN.

Codul PIN putea fi resetat prin răspunderea la o întrebare standard ușoară la care se poate afla răspunsul prin vizualizarea contului de Facebook al persoanei vizate. În cazul precizat întrebarea era: „Care este numele de domișoară al mamei tale?” și dacă pe rețeaua de socializare ai la prieteni un unchi sau o mătușă, frați de ai mamei este ușor de aflat pentru hacker, scrie krebsonsecurity.com.

Recomandarea pentru o securitate mai bună este să introduceți biletul sau documentul de îmbarcare într-o mașină de tocat hârtia.

 

 

 

Share With: