La începutul lui 2018 au intrat în vigoare noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor. Spațiile publice care nu dețin autorizație de securitate la incendiu sunt obligate să anunțe la loc vizibil acest lucru, conform securityportal.ro.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.
Panourile de înștiințare trebuie să fie afișate până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.
Conform Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu».
Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.
De la 21 ianuarie 2018, când a intrat în vigoare legea care obligă instalarea unor panouri de avertizare pe intrările imobilelor fără autorizaţie de securitate la incendiu, şi până în prezent, la nivelul Capitalei a fost aplicată o singură amendă în acest sens, în cuantum de 5.000 de lei, conform Mediafax.ro.
Conform legii, panourile respective sunt obligatorii în cazul clădirilor ori spaţiilor amenajate în clădiri cu destinaţia de comerţ, respectiv baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine şi hipermagazine, în cazul imobilelor cu destinaţia de cultură cum ar fi teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole şi în situaţia clădirilor ce au drept destinaţie activităţi de turism, hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente şi camere de închiriat în regim hotelier.
În cazul în care, în situaţia unui control, proprietarii care nu deţin autorizaţii de securitate la incendiu nu pot face dovada amplasării panoului de atenţionare, atunci reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pot aplica o amenda în cuantum de până la 5.000 de lei.
Măsura a fost adoptată la distanţă de doi ani faţă de tragedia din clubul Colectiv şi a fost luată în scopul de a avertiza pe cei care urmează să intre în imobilul respectiv.
“Nu a fost organizată şi desfăşurată activitate de control tematic strict, privind respectarea prevederilor Legii nr.28/2018. Pe timpul controalelor executate, au fost constatate 4 încălcări ale prevederilor Legii 28/2018, fiind aplicată o amendă în cuantum de 5.000 de lei şi trei avertismente ”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, remis la solicitarea MEDIAFAX.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…