HomeStiriSecuritate FizicaBărbat arestat după ce a atacat un robot de securitate
barbat-arestat-dupa-ce-a-atacat-un-robot-de-securitate

Bărbat arestat după ce a atacat un robot de securitate

barbat-arestat-dupa-ce-a-atacat-un-robot-de-securitateUn bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost arestat după ce a atacat și doborât un robot de securitate al companiei Knightscope aflat în patrulare într-un stat din SUA.

Incidentul a avut loc în parcarea companiei Knightscope care produce roboții de securitate numiți K5. Robotul era în patrulare în momentul în care a fost atacat, scrie cnet.com.

Un polițist a declarat că incidentul a avut loc pe 19 aprilie în jurul orei locale 20.15, iar polițiștii au intervenit și l-au arestat pe bărbat deoarece au fost alertați de robot.

Robotul nu are brațe, are o înălțime de 152 de centimetrii și cântărește 137 de kilograme. Pentru a se apăra, robotul de securitate poate doar să se învârtescă în cec și să emită fluierături, scrie sfgate.com.

Robotul a fost doborât, iar compania Knightscope a declarat că are câteva zgârieturi, dar acum este folosit din nou pentru patrulare. 

K5 este creat pentru a alerta agenții de securitate când apar probleme și pentru a detecta furturile cu ajutorul camerei video care l-a susprins pe atacator.

Share With: