[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Bancomat scos din perete cu excavatorul de hoți în Marea Britanie

Un grup de hoți jefuiesc bancomate cu totul la granița cu Irlanda de Nord. Ultimul furt de acest fel a constat în scoaterea bancomatului din perete cu ajutorul unui excavator.

Jaf neobişnuit în Regatul Unit. Un grup de hoţi au furat bancomatul de la o benzinărie din Irlanda de Nord cu ajutorul unui excavator. Întreaga operaţiune a durat doar patru minute şi a fost surprinsă de o cameră de supraveghere. Poliţia britanică a publicat imaginile şi cere ajutorul cetăţenilor ca să-i prindă pe hoţi, scrie publika.md.

Mai întâi, aceştia au furat utilajul de pe un şantier de construcţii din apropierea benzinăriei. Apoi, unul dintre ei a urcat la volanul excavatorului şi a distrus peretele în care era montat bancomatul. Într-un final, aparatul plin cu bani a fost pus într-o furgonetă şi indivizii s-au făcut nevăzuţi.

Poliția a publicat imaginile înregistrate de camera CCTV. Acestea surprind momentul în care excavatorul trece printr-o poartă și apoi scoate bancomatul din peretele unui magazin. Bancomatul a fost apoi pus într-o furgonetă, Citroen Berlingo, a cărui acoperiș fusese tăiat într-o parte, scrie bbc.com.

Mai mulți bărbați mascați se văd în imagini. Furtul bancomatului a durat doar patru minute, după care mașina a plecat mai departe, cu bancomatul ieșind prin acoperiș.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de furturi de bancomate care au loc de ambele părți ale graniței cu Irlanda de Nord. Poliția din Irlanda de Nord a spus că a înregistrat opt astfel de incidente în 2019. Majoritatea au avut loc în localități rurale.

Ron Delnevo, director al ATM Industry Association în Europa, a spus că experiența din Marea Britanie și Europa arată că hoții care folosesc utilaje de construcții pentru a scoate bancomatele din pereți nu se vor opri până nu vor fi prinși, scrie irishtimes.com.

Delnevo recomandă o mai mare vigilență cu privire la felul în care sunt operate utilajele de construcții și alertarea autorităților în momentul în care se observă că acestea sunt folosite în momente neobișnuite.

În cazul celorlalte furturi de ATM-uri, hoții dădeau foc la excavator, dar de data asta nu i-au dat foc. Poliția crede că incidentele au legătură cu o grupare infracțională, scrie theguardian.com.

Pentru a-i putea prinde pe hoți, poliția face apel la localnici să fie vigilenți și să anunțe când văd ceva suspect, mai ales în preajma bancomatelor.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019