HomeStiriSecuritate FizicaBăiețel bătut și strâns de gât de către educatoare

Băiețel bătut și strâns de gât de către educatoare

O educatoare de la o grădiniță din Focșani este acuzată că a strâns de gât și a lovit un băiețel.

Joi s-a întâmplat evenimentul. La ora 15.00 soţul l-a luat de la grădiniţă, copilul era lovit la gât, cele trei urme sunt vizibile. Am întrebat ce s-a întâmplat. Copilul mi-a spus că ”doamna educatoare m-a dus la baie, m-a tras de păr, m-a ameninţat că mă duce în grupa plângăcioşilor, că mă închide în bucătărie cu cheia şi m-a strâns de gât”…pentru că a fost obraznic. Ăsta este răspunsul lui”, a declarat presei Alexandra Voicu, mama copilului, conform mediafax.ro.

Părinţii spun că de la incident încoace copilul are problema cu mersul la toaletă.

Copilul este traumatizat, a avut trei nopţi în care a plâns şi nu a dormit, nu am vrut să ajungem aici. Copilul este acum la o grădiniţă privată, suntem dezamăgiţi de instituţiile de stat”, a spus Alexandra Voicu, citat de mediafax.ro.

Pentru a-l ajuta să treacă peste această traumă, părinţii vor să-l ducă pe băiat şi la psiholog. Ştefan Voicu, tatăl copilului: O săptămână l-am ţinut acasă, au fost bunicii, am avut diverse activităţi în care am încercat să-l facem să uite, relateaza ziaruldevrancea.ro.

Reprezentanții grădiniței au declanșat o anchetă pentru a afla ce a pățit copilul de trei ani.

Să lăsăm Parchetul să-şi facă treaba. Există o sesizare, în termen de 30 de zile sau 45, depinde de gravitatea faptei, se va lua o hotărâre. Doamna educatoare are testarea psihologică, ultima făcută în septembrie, ea vine în continuare la grădiniţă. Nu pot eu să mă pronunţ pentru că fiecare cuvânt se interpretează. Se face o inspecţie în unitate, există o comisie de etică şi va analiza cazul. Învăţătoarea este aici din septembrie, este calificată”, a declarat presei educatoarea coordonatoare la Grădiniţa nr. 15, Mărioara Cherciu, conform mediafax.ro.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Share With: