HomeStiriSecuritate FizicaAvertisment pentru un agent de pază care nu a acționat împotriva colegului care a bătut un om
avertisment-pentru-un-agent-de-paza-care-nu-a-actionat-impotriva-colegului-care-a-batut-un-om

Avertisment pentru un agent de pază care nu a acționat împotriva colegului care a bătut un om

avertisment-pentru-un-agent-de-paza-care-nu-a-actionat-impotriva-colegului-care-a-batut-un-omUn agent de pază a primit doar un avertisment după ce nu a reacționat pentru a-și opri colegul care a bătut un om care apoi a murit din această cauză.

În 2015, un incident în urma căruia un om și-a pierdut viața atrăgea atenția asupra modului în care intervin agenții de pază de la diferite firme. Un tânăr angajat la o firmă de pază, îl lua la bătaie pe un fost sportiv, care ar fi făcut scandal într-un bar din zona Gării Bistrița Nord. În urma loviturilor primite de la agentul de pază, bărbatul a decedat la scurt timp, scrie bistriteanul.ro.

Tânărul a fost trimis în judecată în același an pentru omor. Procesul, însă, este departe de a fi finalizat. Judecătorii au venit în schimb cu o sentință în ceea ce-l privește pe colegul care-l însoțea în noaptea cu pricina și care a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, într-un alt dosar vizând aceeași întâmplare.

Practic, agentul de pază care îl însoțea pe cel acuzat de omor, a fost pedepsit pentru faptul că i-a dat victimei o palmă și pentru faptul că a asistat la întreaga bătaie fără a interveni în vreun fel, doar cu un avertisment.

„Inculpatul C. Vlad  Sergiu, în vârstă de 26 de ani, nu a mai comis infracțiuni, iar pe parcursul urmăririi penale a avut o atitudine parțial sinceră privind comiterea infracțiunii reținute în sarcina sa”, se arată în rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița. 

În aprilie 2015, unul dintre agenţi i-a aplicat victimei o palmă şi, împreună cu colegul său, l-a scos pe bărbat afară. Acolo, colegul agentului de pază i-a aplicat câţiva pumni bărbatului, iar agentul de pază a rămas pasiv. Ulterior, din cauza rănilor cauzate, bărbatul bătut a decedat, conform adevarul.ro.

 

 

 

Share With: