[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Au dezactivat sistemele antifurt pentru a sustrage haine de peste 1000 de lei

Polițiști din Timișoara au identificat trei persoane bănuite de furt de haine de peste 1000 de lei după ce au dezactivat sistemele antifurt.

La data de 31 august 2019, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 4 Timișoara au identificat  trei persoane, două femei, de 19 și 25 de ani și un bărbat de 20 de ani, bănuite de furt din societate comercială, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

În fapt, în data de 31 august  2019, bănuiții ar fi sustras mai multe articole vestimentare, dintr-o societate comercială de pe strada Demetriade, folosind un dispozitiv magnetic pentru a dezactiva sistemele antifurt, cauzând un prejudiciul total în valoare de 1259,93 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, bănuiții fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză, precum și recuperarea în totalitate a prejudiciului.

Acest incident nu este singurul de acest fel. Un tânăr din Arad a încercat să fure mai multe haine dintr-un centru comercial desfăcându-le sistemele antifurt atașate, dar agentul de pază a alertat jandarmii. Evenimentul a avut loc duminică, 4 noiembrie 2018, în jurul orei 15:30, într-un centru comercial de pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad. Tânărul a luat mai multe articole de îmbrăcăminte și a intrat in cabina de probă, unde a desfăcut sistemele antifurt atașate, apoi le-a introdus într-o geantă cu intenția de a le sustrage, conform securityportal.ro.

Planul său nu a fost dus la sfârșit deoarece agentul de ordine a alertat jandarmii, iar aceștia au întocmit actele de sesizare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt și distrugere.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019