HomeStiriSecuritate FizicaAu aruncat în aer un bancomat din Arad, dar acesta era gol
Au aruncat în aer un bancomat din Arad, dar acesta era gol

Au aruncat în aer un bancomat din Arad, dar acesta era gol

Au aruncat în aer un bancomat din Arad, dar acesta era golHoții au aruncat în aer, în noaptea de marți spre miercuri, un bancomat cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, în municipiul Arad, dar au plecat cu mâna goală deoarece nu erau bani în bancomat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Arad, Claudia Iuga, a declarat pentru News.ro ca bancomatul a fost distrus, in noaptea de marti spre miercuri, de persoane necunoscute, conform ziare.com.

A fost distrus un bancomat prin utilizarea unui dispozitiv artizanal. Bancomatul era gol, nu a fost alimentat cu bani. Se fac cercetari sub savarsirea infractiunii de distrugere de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Arad“, a declarat Claudia Iuga.

Bancomatul distrus se află în perimetrul unei autogări situate pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad. Anchetatorii nu au identificat deocamdată persoanele care ar fi responsabile de provocarea exploziei, care a distrus inclusiv un perete din sticlă al clădirii în care se afla bancomatul, precizează hotnews.ro.

Suflul exploziei a fost foarte puternic şi a provocat stricăciuni în jur. Poliţiştii încearcă acum să întocmească un cerc de suspecţi şi spun că, după modul de operare, cel puţin două persoane au participat la atac. Atacul a fost dat în jurul orei trei noaptea. Explozia puternică a distrus două încăperi iar bancomatul a fost făcut bucăţi. Vitrina camerei unde era amplasat a fost smulsă în deflagraţie şi aruncată la câţiva metri distanţă, scrie stirileprotv.ro.

Oamenii cred că a fost vorba de acţiunea unei bande organizate. Zona era verificată de o patrulă a poliţiei, din trei în trei ore. Indivizii au acţionat când nu era nimeni. Înainte de atac, au întors camera de supraveghere fixată pe bancomat, ca să nu rişte să fie filmaţi.

Se pare ca făptașii au încercat, în perioada Paștelui, să sustragă bani din ATM “prin acționarea cu obiecte contondente asupra fantei bancomatului”. Potrivit IPJ Arad, ca o primă măsură de siguranță, au fost ridicați banii din bancomat de către personalul calificat al unității bancare, conform aradon.ro.

De asemenea, s-a efectuat cercetarea la fața locului, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat. După modul de operare, polițiștii au stabilit că ar fi vorba de cel puțin două persoane implicate. În continuare, spun reprezentanții IPJ Arad, se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor responsabile prin administrarea tuturor mijloacelor de probă.

Acesta nu este singurul incident de acest fel care are loc în Arad. La începutul lui 2019, a avut loc o explozie de mică intensitate la un alt bancomat din municipiu. Explozia a fost provocată de către persoane care ar fi încercat să scoată bani din bancomat, scrie securityportal.ro.

În cele din urmă, polițiștii arădeni au efectuat percheziții și au reținut persoanele bănuite. În urma investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 – 14 ianuarie 2019, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie 2019, ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul, precizează securityportal.ro.

Share With: