HomeStiriSecuritate FizicaARISI, ARTS și ASI colaborează pentru sprijinirea autorităților în domeniul securității la incendiu
aris-arts-si-asi-colaboreaza-pentru-sprijinirea-autoritatilor-in-domeniul-securitatii-la-incendiu

ARISI, ARTS și ASI colaborează pentru sprijinirea autorităților în domeniul securității la incendiu

aris-arts-si-asi-colaboreaza-pentru-sprijinirea-autoritatilor-in-domeniul-securitatii-la-incendiuARISI, ARTS și ASI, care reunesc aproape în totalitate specialiștii din domeniul securității la incendiu, au semnat un protocol de colaborare prin care se angajează să sprijine autoritățile din domeniu pentru a asigura o siguranță sporită cetățenilor.

Având în vedere modificările semnificative apărute în reglementările europene și internaționale referitoare la securitatea la incendiu, progresul tehnic important în realizarea unor echipamente spercifice performante, dar și unele evenimente negative din ultima perioadă, cele mai importante asociații profesionale din domeniul securității la incendiu (în ordine alfabetică): Asociația Română a Inginerilor de Securitate la Incendiu – ARISI, Asociația Română pentru Tehnici de Securitate – ARTS și Asociația pentru Securitate la Incendiu – ASI au semnat un protocol de colaborare.

Cele trei asociații, care reunesc aproape în totalitate specialiștii din domeniul securității la incendiu, doresc să sprijine autoritățile din domeniu: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Afacerilor Interne prin furnizarea promptă a unor puncte de vedere unitare și competente asupra problematicii tot mai complexe a securității la incendiu. De altfel, Asociația Română pentru Tehnică de Securitate-ARTS este recunoscută ca asociație de utilitate publică.

În acest sens, cele trei asociații vor acționa împreună pentru crearea și dezvoltarea unei culturi de securitate și pentru creșterea profesionalismului specialiștilor din domeniu.

Totodată, cele trei asociații vor acționa împreună pentru promovarea noilor concepte de securitate la incendiu și a noilor echipamente și tehnologii pentru a asigura o siguranță sporită cetățenilor.

Cele trei asociații vor urmări integrarea reciprocă a activităților din domeniul specific în vederea fuziunii.

Comunicatul este semnat de președinții și vicepreședinții ARSI, ARTS și ASI: Conf.dr.ing. Mihnea Sandu, col (r)dr.ing. Sorin Calotă, ing. Liviu Mateescu, ing. Cristian Șoricuț, col(r) Adrian Stancu și arh. Mihai Horia Nicolescu.

 

 

 

Share With: