[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Angajații unei firme de pază spun că li s-au modificat contractele și s-au trezit dați afară

Cinci angajați unei firme de pază din Vaslui care asigură paza la Spitalului Județean Buzău acuză firma care i-a angajat că s-au trezit fără loc de muncă după ce le-au modificat contractele.

Agenții de pază care asigură ordinea la Spitalul Județean din Buzău acuză conducerea firmei pentru care lucrau că le-a modificat contractele de muncă, lăsându-i fără slujbă, deși, inițial, au semnat un contract pe perioadă nedeterminată, scrie tvbuzau.ro.

Cel puțin cinci angajați ai firmei susțin că se află într-o situație dificilă, rămânând fără serviciu, deși se știau angajați pe perioadă nedeterminată. Ei îi acuză pe reprezentanții societății care a câștigat licitația pentru serviciile de pază de la SJUB că i-a lăsat pe drumuri fără măcar să-i anunțe, relatează reporterbuzoian.ro.

„Colegul meu se află în post, dar nu știe că nu mai e angajat de pe data de 31 martie 2019. A semnat deja și procesul-verbal de predare-primire, dar n-a știut că azi a venit degeaba la serviciu, poate chiar ilegal. Suntem cinci persoane în situația asta. Am fost la ITM, iar acum așteptăm să vină poliția la spital.”, a declarat unul dintre angajații care s-au trezit lăsați pe dinafară.

Agenții de securitate susțin că ei au semnat un contract pe perioadă nedeterminată, dar că, la un moment dat, firma i-ar fi anunțat că le-a pierdut contractele și că vor face altele.

De cealaltă parte, directorul general al firmei cu sediul în Vaslui a explicat, pentru REPORTER BUZOIAN, că toate contractele încheiate cu angajații au respectat legislația muncii.

Patru angajați ai firmei de pază reclamă că au fost dați afară după doar o lună, deși semnaseră contracte pe durată nedeterminată cu firma Romold Security din Vaslui, relatează buzoienii.ro.

Uitați-vă și dvs. la contractul pe care l-am primit acum. Eu semnasem pe durată nedeterminată pe 5 martie. S-a tăiat cu pixul și s-a completat mai jos la perioada determinată. Între 01.03 și 31.03. M-am trezit acum că e altcineva la post în locul meu. Practic sunt dată afară”, a spus Gabriela Dragomir.

În plus, oamenii reclamă că au lucrat zeci de ore suplimentare – care nu se plătesc. Aceștia au fost puși să și semneze un act – nu știm cât de legal – prin care „renunță de bunăvoie la plata acestor ore”.

Angajații disponibilizați vor merge la ITM Buzău pentru a face plângere. Aceștia au lucrat până în februarie la LEX Protect și s-au mutat la Romold Security, după ce firma din Vaslui a câștigat noul contract pe doi ani – de pază a spitalului (inclusiv cu secțiile exterioare).

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019