HomeStiriSecuritate FizicaAngajații unei firme de pază spun că li s-au modificat contractele și s-au trezit dați afară
Angajații unei firme de pază spun că li s-au modificat contractele și s-au trezit dați afară

Angajații unei firme de pază spun că li s-au modificat contractele și s-au trezit dați afară

Angajații unei firme de pază spun că li s-au modificat contractele și s-au trezit dați afarăCinci angajați unei firme de pază din Vaslui care asigură paza la Spitalului Județean Buzău acuză firma care i-a angajat că s-au trezit fără loc de muncă după ce le-au modificat contractele.

Agenții de pază care asigură ordinea la Spitalul Județean din Buzău acuză conducerea firmei pentru care lucrau că le-a modificat contractele de muncă, lăsându-i fără slujbă, deși, inițial, au semnat un contract pe perioadă nedeterminată, scrie tvbuzau.ro.

Cel puțin cinci angajați ai firmei susțin că se află într-o situație dificilă, rămânând fără serviciu, deși se știau angajați pe perioadă nedeterminată. Ei îi acuză pe reprezentanții societății care a câștigat licitația pentru serviciile de pază de la SJUB că i-a lăsat pe drumuri fără măcar să-i anunțe, relatează reporterbuzoian.ro.

„Colegul meu se află în post, dar nu știe că nu mai e angajat de pe data de 31 martie 2019. A semnat deja și procesul-verbal de predare-primire, dar n-a știut că azi a venit degeaba la serviciu, poate chiar ilegal. Suntem cinci persoane în situația asta. Am fost la ITM, iar acum așteptăm să vină poliția la spital.”, a declarat unul dintre angajații care s-au trezit lăsați pe dinafară.

Agenții de securitate susțin că ei au semnat un contract pe perioadă nedeterminată, dar că, la un moment dat, firma i-ar fi anunțat că le-a pierdut contractele și că vor face altele.

De cealaltă parte, directorul general al firmei cu sediul în Vaslui a explicat, pentru REPORTER BUZOIAN, că toate contractele încheiate cu angajații au respectat legislația muncii.

Patru angajați ai firmei de pază reclamă că au fost dați afară după doar o lună, deși semnaseră contracte pe durată nedeterminată cu firma Romold Security din Vaslui, relatează buzoienii.ro.

Uitați-vă și dvs. la contractul pe care l-am primit acum. Eu semnasem pe durată nedeterminată pe 5 martie. S-a tăiat cu pixul și s-a completat mai jos la perioada determinată. Între 01.03 și 31.03. M-am trezit acum că e altcineva la post în locul meu. Practic sunt dată afară”, a spus Gabriela Dragomir.

În plus, oamenii reclamă că au lucrat zeci de ore suplimentare – care nu se plătesc. Aceștia au fost puși să și semneze un act – nu știm cât de legal – prin care „renunță de bunăvoie la plata acestor ore”.

Angajații disponibilizați vor merge la ITM Buzău pentru a face plângere. Aceștia au lucrat până în februarie la LEX Protect și s-au mutat la Romold Security, după ce firma din Vaslui a câștigat noul contract pe doi ani – de pază a spitalului (inclusiv cu secțiile exterioare).

Share With: