HomeStiriSecuritate FizicaAmendată de poliție după ce a furnizat imagini video cu un hoț
amendata-de-politie-dupa-ce-a-furnizat-imagini-video-cu-un-hot

Amendată de poliție după ce a furnizat imagini video cu un hoț

amendata-de-politie-dupa-ce-a-furnizat-imagini-video-cu-un-hotPropietarea unui cabinet stomatologic a fost sancționată cu 10.000 de lei de polițiști pentru lipsa analizei de risc la securitate fizică după ce a furnizat imagini video cu un hoț.

Conform prevederilor legii pazei, firmele trebuie să facă o „analiză de risc la securitate fizică”, în caz contrar riscă să primească amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 50.000 de lei, conform bzb.ro.

Puţini cunosc de fapt această prevedere legală, iar un medic stomatolog braşovean se numără printre cei care au şi primit amendă, pentru că nu aveau analiza la risc, după ce a anunţat Poliţia despre producerea unei spargeri la cabinetul pe care îl deţinea în Capitală. Spre norocul proprietarei cabinetului, hoţii nu au furat nimic, pentru că s-a întâmplat să nu aibă ce.

Medicul stomatolog s-a gândit, însă, că poate ajuta la prinderea individului care a dat spargerea, aşa că a anunţat Poliţia. În fond, avea un contract cu o firmă de securitate, care instalase camere video în cabinet, aşa că a putut oferi imaginea clară a hoţului, surprins chiar din faţă de camere. Poliţiştii au „mulţumit” însă pentru ajutor cu o amendă.

“În urmă cu două săptămâni am semnalat o spargere într-un cabinet stomatologic din Sectorul 3, Bucureşti. Hoţul a intrat pe geam, la ora 4 am, lucru de care am putut să ne dăm seama datorită unor camere instalate în cabinet, camere instalate de o firmă specializată, cu care am încheiat un contract, contract predat Poliţiei, nu aşa. Am trimis imaginile Poliţiei, imagini clare cu chipul autorului, care după spusele lor mai spărsese câteva cabinete în aceeaşi seară şi aşteptam să ne sune cineva să ne spună că l -au găsit şi că, poate lucrul ăsta ni s-a datorat şi nouă, că de, l -am surprins în acţiune. Când colo, la o săptămână după, am primit un proces verbal, cu o amendă de 10.000 de lei, cum că am favorizat spargerea apartamentului prin neefectuarea analizei de risc la securitatea fizică”, scrie stomatologul pe pagina sa de Facebook, citat de all4romania.eu.

„Nu tu avertisment, de ce să dăm avertisment, mai ales când cineva nu e rău intenţionat, când putem să abuzăm de funcţia noastră şi să facem ce vrem?! Nu mai prindeţi niciun hoţ, fraţilor, justificaţi-vă salariile din amenzile pe care le daţi oamenilor nevinovaţi! Este absolut şocant ce se întâmplă! Poliţia, care ar trebui să te protejeze, face asemenea abuzuri! Ruşinos şi strigător la cer! Cu astfel de acţiuni încurajaţi maxim spiritual civic al cetăţenilor!”, scrie proprietarul cabinetului stomatologic.

Share With: