HomeStiriSecuritate FizicaAgenții de pază pot ajuta la prevenirea incidentelor din cluburi și discoteci
agentii-de-paza-pot-ajuta-la-prevenirea-incidentelor-din-cluburi-si-discoteci

Agenții de pază pot ajuta la prevenirea incidentelor din cluburi și discoteci

agentii-de-paza-pot-ajuta-la-prevenirea-incidentelor-din-cluburi-si-discoteciPolițiștii suceveni spun că este necesară o implicare activă și permanentă a persoanlului de securitate la prevenirea și aplanarea conflictelor.

La nivelul IPJ Suceava se află în derulare Programul de prevenire a faptelor cu violenţă 2018. În urma analizei cazuisticii din anii precedenţi s-a evidenţiat faptul că odată cu apropierea sezonului cald, operatorii economici organizează activităţi de distracţie pentru tineri la terase şi cluburi, generându-se şi un risc infracţional crescut, datorat în mare parte consumului excesiv de alcool, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.
De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc. Acţiunea s-a desfăşurat în noaptea de 21/22.04.2018 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

În aceste condiţii, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi descurajarea comportamentelor antisociale, peste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfăşurat o amplă acţiune pentru ca tinerii să se distreze în siguranţă. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 03.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În cadrul acţiunii, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au pus în aplicare planul de măsuri ,,Siguranţa de weekend”, fiind desfăşurate activităţi de informare şi instruire în baruri, cluburi şi discoteci din Liteni, Dolhasca, Preuteşti, Bogdăneşti şi Suceava.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 3 infracţiuni, toate în flagrant şi legitimate peste 1000 de persoane. La nivelul întregului judeţ, au fost verificate peste 100 de locaţii. Au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8450 lei.

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

De asemenea, în zilele de 20 şi 21 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat în unităţile cu profil discotecă, club, cafe-bar, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, dar şi pe arterele de circulaţie, pentru prevenirea accidentelor rutiere. Totdodată, aceştia au acţionat şi pe linia respectării prevederilor legale privind paza şi securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază, se arată într-un buletin de presă al IPJ Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 și Legii 61/1991, dar nici una la Legea 333/2003 sau H.G. care reglementează această lege a pazei.

 

 

 

Share With: