[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Agenți de securitate autorizați fără să se verifice dacă erau infractori

Un bilanț a descoperit că o agenție de aplicare a legii din statul Iowa, SUA, a emis 5.800 de autorizații pentru agenți de securitate privați fără a face anumite verificări legate de cazierul acestora.

Un bilanț a descoperit că Departamentul de siguranță publică din Iowa a emis peste 5.800 de autorizații pentru lucrători în domeniul securității private în ultimii doi ani fără a realiza verificările necesare, scrie kcrg.com.

Greșeala înseamnă că agenția ar fi dat un aviz favorabil unor persoane care au un istoric personal sau infracțional care îi descalifică să muncească ca detectiv particular, agent de securitate și responsabil cu cauțiunile. Situația a fost descoperită după ce o astfel de persoană a aplicat pentru un permis de portarmă în comitatul Linn.

În urma verificărilor, problema ar fi apărut din cauza lui Joseph Sheehan Jr. care fusese concediat în luna noiembrie. Raportul precizează că la un an după ce departamentul a descoperit problemele, sute de autorizații încă trebuie revizuite pentru a determina dacă acestea sunt sau nu valide.

Au existat și aplicanți neeligibili care au primit autorizația. De la descoperirea problemelor, departamentul a revocat 25 de autorizații care fuseseră acordate unor persoane care aveau condamnări pentru delicte sau abateri grave care ar fi trebuit să îi descalifice conform legilor din Iowa, a spus comisarul Stephan Bayens, citează citynews1130.com.

Aproape 600 alți deținători de autorizații nu au fost verificați de FBI, iar departamentul lucrează la completarea acestor verificări în lunile următoare, a mai spus comisarul în cadrul unei conferințe de presă. Mii de alte autorizații au fost emise fără o verificare adecvată, dar de atunci au trecut cu bine de verificări. Reprezentanții statului Iowa nu au emis imediat o listă cu cei ale căror autorizații au fost revocate, dar Bayens a spus că departamentul nu știe să fi fost comise infracțiuni cu violență în urma angajării persoanelor care nu ar fi trebuit să primească autorizație.

Legile din statul Iowa cer firmelor de securitate private să obțină o licență emisă de departamentul de siguranță publică, iar angajații lor trebuie să aplice pentru obținerea de carduri de identificare pe care să le poarte în timpul serviciului. Pentru a fi eligibili, aceștia trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să nu fi fost condamnați și să nu aibă un istoric de abuz de alcool sau droguri, boli mintale sau comiterea de fapte cu violență. Cei care aplică pentru o autorizație sunt întâi verificați la nivelul statului Iowa. Dacă trec de această verificare, amprentele lor sunt trimise către FBI pentru o verificare la nivel național.

Bayens spune că, în urma bilanțului efectuat, un angajat al departamentului care era responsabil cu emiterea autorizațiilor făcea verificările la nivelul statului Iowa și îi respingea pe cei care nu se potriveau. Dar de multe ori acesta nu trimitea amprentele către FBI pentru verificare chiar dacă scrisese în unele registre interne că a făcut asta. Bayens spune că nu vrea să speculeze care a fost motivația acestuia, dar anchetatorii nu au găsit dovezi care să arate că angajatul a primit foloase materiale necuvenite.

Astfel, 5.817 autorizații de securitate private au fost acordate în perioada iulie 2016 – august 2018 fără a fi efectuată verificarea la nivel național. Este posibil ca în anii anteriori să fi fost și mai multe autorizații acordate in mod necorespunzător dar anchetatorii nu au verificat mai departe.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019