HomeStiriSecuritate FizicaAgenți de paza suspecti de furt
Agenți de paza suspusi perchezitiilor domiciliare

Agenți de paza suspecti de furt

Agenți de paza suspusi perchezitiilor domiciliareTrei agenți de pază suspectați că au fost implicați într-un furt au fost suspusi perchezitiilor domiciliare.

Marți, 11 noiembrie , polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare trei mandate de percheziție, la domiciliile unor bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt din sediul unui fost post TV și tăinuire.

La data de 14 octombrie , polițiștii Capitalei au fost sesizați, prin intermediul 112, de către un bărbat, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în sectorul 6, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras aparatură electronică (televizoare tip plasmă, camere video de filmare în studio, monitoare, reflectoare) și cabluri electrice.

În urma administrării datelor și probelor specifice în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că trei bărbați, foști și actuali agenți de pază cu care partea vătămată avea contract de prestări servicii pentru paza obiectivului, ar fi fost implicați în săvârșirea faptei.

Astfel, ulterior documentării activității bănuiților,a rezultat faptul că aceștia, în perioada octombrie — noiembrie 2015, au avut în posesie mai multe televizoare tip plasmă și alte produse electronice, pe care le-au valorificat atât prin vânzare directă cât și prin intermediul unui alt bărbat, acesta din urmă cunoscând proveniența ilicită a bunurilor.

Au fost puse în executare trei mandate de percheziție, fiind identificate și ridicate două televizoare, unități receiver diferite mărci și mai mulți colaci din cablu de cupru, fiind totodată pus în aplicare un mandat de aducere.

Prejudiciul creat prin săvârșirea faptei, estimat la 200.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 60% și restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tăinuire, cu cei în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Share With: