HomeStiriSecuritate FizicaAgenți de pază sancționați pentru că nu au intervenit corespunzător la acționarea butonului de panică

Agenți de pază sancționați pentru că nu au intervenit corespunzător la acționarea butonului de panică

Doi agenți de pază au fost sancționați de polițiști deoarece au intervenit fără mijloace de autoapărare la acţionarea butonului de panică de la o societate comercială.

La data de 06 septembrie 2018, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Iaşi au acţionat pe linia verificării respectării de către societăţile comerciale a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

Au fost controlate 10 unităţi economice şi 12 agenţi de pază. Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 lei. Au fost sancţionaţi 4 agenţi de pază şi administratorul unei societăţi comerciale. Au fost verificate 2 echipaje de intervenţie şi efectuate 8 instruri cu personalul pază aflat în serviciu

Spre exemplu, a fost sancţionat un bărbat, de 41 ani, din Bucureşti, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece, în funcţia de director la o societate, nu a remediat deficienţele constatate anterior de poliţie pe linia pazei, constând în faptul că nu a achiziţionat un seif agrementat tehnic pentru depozitarea valorilor monetare.

De asemenea, au fost sancţionaţi doi bărbaţi, de 26 ani şi 30 ani angajaţi ai unei societăţi de pază, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece au intervenit fără ecusonul de identificare şi mijloace de autoapărare la acţionarea butonului de panică de la o societate comercială.

Share With: