[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Agenți de pază filmați în timp ce lovesc un presupus pacient transportat cu ambulanța

Agenți de pază au fost filmați lângă un spital din Chișinău în timp ce lovesc un presupus pacient din ambulanță. Reprezentanții spitalului spun că pacientul, aflat în stare de ebrietate, avea un comportament agresiv.

La Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Chișinău au fost filmați angajații unei firme de pază care au lovit cu bâta un pacient de pe ambulanță. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare. Pe imagini se văd doar agenții de pază, nu și pacientul. Martorii spun însă că acesta s-ar fi aflat în stare de ebrietate și nu putea să iasă singur din ambulanță, scrie jurnal.md.

În replică, reprezentanții spitalului spun că pacientul se comporta agresiv. Acesta ar fi lovit medicul, care a venit să-l consulte și din acest motiv a fost chemat agentul de pază al spitalului. Între timp, pacientul a fost consultat de către medicul toxicolog, care l-a trimis spre internare în altă instituție medicală.

Administrația spitalului susține că a sesizată poliția și a cerut explicații de la firma de pază.

Inspectoratul de Poliţie Râşcani a iniţiat o anchetă ca urmare a mediatizării pe reţelele de socializare a unei înregistrări video în care doi agenţi de pază lovesc un presupus pacient aflat într-o ambulanţă în preajma Spitalului Sfânta Treime, de faţă cu membrii echipajului medical, transmite IPN, citat de adevarul.ro.

Incidentul a avut loc dumincă, 7 aprilie, ora 16.00, când ambulanţa a transportat la spital un pacient aflat în stare avansată de ebrietate.

Ofiţerul de presă al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati, a spus pentru IPN că: „în legătură cu imaginile care au apărut pe reţelele de socializare, la poliţie nu a parvenit vreo adresare, dar Inspectoratul de Poliţie Râşcani s-au autosesizat şi urmează să fie stabilite toate circumstanţele în cadrul unei anchete”.

Potrivit unui martor, bărbatul aflat în stare de ebrietate nu putea să iasă singur din ambulanță, astfel angajații spitalului l-au bătut pe bărbat, scrie unimedia.info.

Reprezentanții instituției medicale afirmă, într-un comunicat, că în imaginile publicate pe rețelele de socializare nu este prezent nici un angajat al spitalului și că ulterior, conducerea spitalului a solicitat explicațiile de rigoare de la compania de pază.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019