HomeStiriSecuritate FizicaAgenți de pază ai unităților școlare, controlați de polițiști
agenti-de-paza-ai-unutatilor-scolare-controlati-de-politisti

Agenți de pază ai unităților școlare, controlați de polițiști

agenti-de-paza-ai-unutatilor-scolare-controlati-de-politistiÎn urma unei razii a polițiștilor din municipiului Ploiești au fost controlați cinci agenți de pază ai unor unități școlare.

În intervalul 11 — 13, la nivelul Poliției municipiului Ploiești a fost organizată o razie având ca scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a absenteismului școlar. Cu acest prilej, polițiștii au verificat 19 unități școlare (cinci agenți de pază controlați), au legitimat 163 de persoane, au controlat 70 de autovehicule (două permise reținute și un certificat de înmatriculare retras) și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.295 lei. Au fost depistați și sancționați inclusiv elevi care fumau în curtea unităților de învățământ, conform unui comunicat al IPJ Prahova, citat de Agerpres.

Un alt control de acest gen a avut loc în luna mai în municipiul Brăila.

În ziua de 19 mai 2017, între orele 09:00-12:00, poliţişti de la Biroul Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, au acţionat pentru combaterea absenteismului şcolar şi a faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, din municipiu, conform securityportal.ro.

Pe timpul acţiunii, au fost controlaţi 5 agenți de pază care îşi desfăşurau serviciul în şcolile respective.

 

 

 

Share With: