[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Agent de securitate, trimis în judecată după ce a amenințat și agresat un polițist care l-a amendat

Un agent de securitate a fost trimis în judecată de procurorii suceveni pentru că l-a amenințat cu bătaia și l-a agresat pe un agent de poliție pentru că l-a amendat în urmă cu patru ani.

Agentul de pază l-a ameninţat cu bătaia pe agentul de poliţie, în interiorul complexului comercial Iulius Mall. Galanton i-a reproşat poliţistului că l-a amendat în urmă cu patru ani, în urma unui scandal petrecut în clubul sucevean „Ranch”, conform adevarul.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpat care era cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Anchetatorii au reţinut faptul că persoana vătămată, respectiv Răzvan Bolea, este agent de poliţie şi lucrează în prezent la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava‚ unitate în care îşi desfăşura activitatea şi în anul 2014.

În noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014, Bolea şi alţi trei colegi din cadrul SAS au fost desemnaţi de conducerea IPJ Suceava să intervină pe raza de competenţă în vederea aplanării unor eventuale conflicte violente.

Astfel, polițiștii au mers la barul respectiv pentru a opri un scandal, însă Bogdan Galanton, agent de pază la data respectivă, i-a împiedicat să ia măsurile necesare în vederea desfăşurării activităţii pentru care s-au deplasat la locul incidentului. El s-a manifestat violent la adresa poliţiştilor, motiv pentru care aceştia au fost nevoiţi să utilizeze forţa fizică împotriva sa, iar ulterior l-au dus pe inculpat la sediul subunităţii de poliţie, unde l-au amendat. Agentul de pază a considerat că a fost amendat în mod nejustificat.

Pe 30 aprilie 2017, poliţistul, aflat în timpul liber, a mers la un film la cinematograf, în aceeaşi sală aflându-se şi agentul de pază. Scenele violente s-au petrecut la ieşirea de la film, scrie monitorulsv.ro.

„În jurul orei 19:00, după terminarea filmului, poliţistul a părăsit sala, îndreptându-se grăbit spre ieşire pentru a se întâlni ulterior cu soţia şi fiul său. La acest moment inculpatul a observat persoana vătămată şi a pornit în fugă după aceasta pe holurile complexului comercial. După puţin timp inculpatul a ajuns în spatele victimei, a lovit-o pe aceasta cu putere în spate cu mâna, după care a început să-i adreseze insulte (făcându-i reproşuri cu privire la activitatea din anul 2014), a adoptat o atitudine în mod vădit provocatoare (prin aceasta încercând să determine victima să riposteze în mod violent pentru ca ulterior inculpatul să-i poată aplica lovituri mai puternice), a scuipat pe victimă, concomitent cu aplicarea mai multor lovituri cu cotul ori cu mâinile în diverse zone anatomice”, au descris procurorii agresiunea.

Medicii legisti au constatat ca in urma incidentului politistul prezenta leziuni la nivelul umarului drept, produse prin loviri cu sau de corp contondent si miscare articulara fortata, care pot necesita in vederea vindecarii un numar de 20-25 zile de ingrijiri medicale, scrie informatiata.ro.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019