HomeStiriSecuritate FizicaAgent de securitate, acuzat că a obținut bani ilegal
agent-de-securitate-acuzat-ca-a-obtinut-bani-ilegal

Agent de securitate, acuzat că a obținut bani ilegal

agent-de-securitate-acuzat-ca-a-obtinut-bani-ilegalUn fost agent de securitate la firma Heinz este judecat pentru că a obținut profit ilegal prin cumprarea și vânzarea acțiunilor companiei înainte de a fi cumpărată de 3G Capital și Berkshire Hathaway.

Comisia de Valori Mobiliare şi Burse din SUA (SEC) a acuzat un fost agent de securitate al unui membru din consiliul de conducere al Heinz (firmă producătoare de ketchup) că a efectuat tranzacţii ilegale bazate pe informaţii privilegiate înainte ca 3G Capital și Berkshire Hathaway să preia compania în 2013, scrie ft.com.

Agentul de securitate lucra pe atunci la un membru din consiliul de conducere al companiei Heinz al cărui nume nu a fost făcut public.

Confrom Comisiei de Valori Mobiliare şi Burse din SUA, bărbatul lucra din 2011 la o companie de securitate, oferind serviciile sale unui director Heinz și familiei sale și păzea zilnic reședința acestuia, scrie bisinessinsider.com.

Agentul de securitate trebuia să verifice e-mail-urile trimise printr-un cont securizat, inclusiv un e-mail confidențial din 24 ianuarie 2013, care conținea oferta de la Berkshire și 3G de a cumpăra acțiunile companiei cu 72,50 de dolari fiecare.

Agentul a început să cumpere prin intermediul brokerului său acțiuni ale Heinz, ajungând la 1.000 de acțiuni pe care le-a vândut înainte de fuziune.

Conform SEC, bărbatul nu a mai fost angajat la compania de securitate în iulie 2015, iar în perioada aceea a și-a mărturisit fapta față de director. 

Profitul obținut ilegal din cumpărare și vânzarea acțiunilor ajunge la 43.873 de dolari.

 

 

 

Share With: