HomeStiriSecuritate FizicaAdministratorul ASG Security Logistic, retinut pentru evaziune fiscala
asg

Administratorul ASG Security Logistic, retinut pentru evaziune fiscala

asgAdministratorul şi contabila ASG Security Logistic, reţinuţi pentru evaziune fiscală. Alexandru Ion Bălan, fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan, a fost reţinut, marţi, pentru evaziune fiscală, el fiind acuzat de poliţiştii bucureşteni ai Serviciului de Investigarea Fraudelor că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de dolari.

La data de 30 iulie a.c., ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au dispus reţinerea unui bărbat, administrator al unei societăţi comerciale şi a unei femei, complice a acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din investigaţiile efectuate de către poliţişti, a rezultat faptul că, în perioada 2009-2012, administratorul firmei, beneficiind de complicitatea femeii menţionate, a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând baza impozabilă şi sustrăgându-se, în acest mod, de la plata a peste 3.000.000 lei (aproximativ 1 milion de dolari), reprezentând taxele şi impozitele datorate statului.

Cercetările au stabilit că documentele de achiziţie a mărfurilor (echipamentelor), care nu au la bază operaţiuni reale, au fost completate chiar de către suspecţi şi nu de către reprezentanţii firmelor distribuitoare.

Reamintim că, în data de 5 iunie a.c., poliţiştii DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut cinci percheziţii domiciliare şi 25 de verificări, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru în domeniul firmelor de pază şi protecţie, la obiectivele monitorizate de către societatea comercială în cauză. La aceeaşi dată, poliţiştii bucureşteni au pus în executare trei mandate de aducere.

Cele 25 de verificări au vizat identificarea persoanelor care efectuau paza obiectivelor, existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum şi existenţa atestatelor profesionale pentru fiecare angajat.

Astfel, s-a stabilit că, în perioada 2009 – 2010, administratorul societăţii comerciale a primit şi a folosit la activităţile lucrative mai multe persoane pe care le-a remunerat fără încheierea unor forme legale de angajare, ascunzând, în acest mod sursa impozabilă, şi sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate statului.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Share With: