[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Administratorii unei firme de pază au fost trimiși în judecată pentru lipsire de libertate

Administratorii unei societăți de pază și protecție din Arad au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și purtare abuzivă față de propriul angajat.

Faptele au avut loc în anul 2015, cei doi administratori ai firmei de pază și protecție fiind trimiși în judecată în 18 martie 2019 pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi purtare abuzivă. Cercetările au scos la iveală că angajatul celor doi, agent de pază, fusese repartizat la o fermă din Sintea Marea în vederea efectuării serviciului. La urechile celor doi administratori a ajuns faptul că la acea fermă avusese loc un furt în timpul serviciului agentului de pază. Așa că au dispus să fie adus la sediul societății de pe strada Mărășești pentru a da o notă explicativă. Lucrurile s-au precipitat însă. Agentul de pază a fost bătut cu pumnii și picioarele în zona toracelui și capului, iar ulterior a fost obligat să scrie nota explicativă pentru care a fost, de fapt, chemat, scrie aradon.ro.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, la data de 18 martie 2019, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi, administratori în fapt ai unei societăţi de pază şi protecţie din Arad, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal – prev. de art.205 al.1 C.p. şi purtare abuzivă – prev. de art. 296 al.2 teza a-II-a C.p. raportat la art. 193 al.2 C.p., cu aplic. art.38 al.2 C.p., scrie specialarad.ro.

„În data de 05.05.2015, în calitate de administratori în fapt ai unei societăţi de pază şi protecţie din Municipiul Arad, cei doi inculpaţi au dispus ca persoana vătămată, agent de pază al societăţii conduse de inculpaţi, repartizat în vederea desfăşurării activităţii la o fermă din localitatea Sintea Mare, judeţul Arad, să fie adusă la sediul societăţii, situat pe strada Mărăşeşti, din Municipiul Arad, pentru a da o notă explicativă cu privire la o presupusă infracţiune de furt care ar fi avut loc în noaptea de 04/05.05.2015, în locaţia în care aceasta din urmă presta serviciul de pază. Odată ajunsă, cei doi inculpaţi i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona coastelor şi a capului, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat în vederea vindecării un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi împrejurare, după încetarea actelor de agresiune, aflată fiind sub o reală şi puternică stare de temere, persoana vătămată a fost practic ţinută la dispoziţia inculpaţilor şi obligată de aceştia să scrie nota explicativă pentru care a fost adusă iniţial”, precizează procurorii.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019