HomeStiriSecuritate FizicaAcuzaţii privind abuzuri îngrozitoare în internatul unui liceu tehnologic

Acuzaţii privind abuzuri îngrozitoare în internatul unui liceu tehnologic

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunțat marți, 6 noiembrie, că a înaintat o plângere penală referitoare la un posibil abuz al jandarmilor care asigură paza internatului Liceului tehnologic George Barițiu din Oradea și care ar fi abuzat copiii cu probleme psihice, intrând în camerele lor și aplicându-le „lovituri și electroșocuri”.

Parlamentarul, istoric și fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloș, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, explicând că a primit informațiile despre abuz de la un grup de părinți ai căror copii învață în respectiva instituție de învățământ, un liceu tehnologic pentru elevi cu nevoi speciale.

Copiii ce suferă de autism, de retard mintal sau alte afecțiuni psihice vin aici pentru că au nevoie de atenție specială și pentru a se putea integra mai ușor în societate”, a scris senatorul.  Sesizarea a venit la scurt timp după un incident prezentat și de adevărul.ro, produs pe 5 octombrie, în aceeași școală, când un elev de la Arte și Meserii a obligat pe unul dintre copiii cu retard mintal să îi fac sex oral unui alt coleg cu probleme psihice. Totul în plină zi, în curtea liceului presărată cu camere video. Potrivit lui Alexandrescu, în loc să se preocupe de consilierea psihiatrică a victimelor ori să cerceteze motivul pentru care elevii nu erau sub supravegherea profesorilor, directorul liceului ar fi apelat la Jandarmerie pentru a asigura paza liceului, pe timp de noapte și doar în internat, conform Adevarul.ro.

Câțiva părinți mi-au scris că jandarmii care ar trebui să-i protejeze pe copii îi abuzează în cel mai teribil mod cu putință. Din relatările lor, jandarmii se comportă ca niște brute, intră în camerele copiilor, le aplică lovituri și îi electrocutează cu electroșocuri. Copii cu grave probleme psihice care în locul tratamentului unor specialiști, primesc lovituri și șocuri…”, spune senatorul USR Vlad Alexandrescu care declară că a decis să reclame abuzul în numele victimelor, copii proveniți din centre de plasament. „Ei nu au părinți care să-i ducă la spital, să vadă dacă sunt bine sau să le îngrijească rănile. Ei nu au nicio voce cu care să strige după ajutor. Fără sesizările părinților, ar rămâne în acest iad fără ca nimeni să știe de suferința lor”, a scris parlamentarul care a făcut o plângere către Parchetul din Bihor și a sesizat Avocatul Copilului, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. „Cei vinovați de aceste abuzuri trebuie să răspundă pentru faptele lor. Acești copii merită o viață normală, nu un tratament inuman!”, a încheiat senatorul, conform Adevarul.ro.

Share With: