HomeStiriSecuritate FizicaActivitatea firmelor de pază, verificată de polițiști
activitatea-firmelor-de-paza-verificata-de-politisti

Activitatea firmelor de pază, verificată de polițiști

activitatea-firmelor-de-paza-verificata-de-politistiActivitatea unităților care depozitează, manipulează și transportă valori monetare a fost verificată de polițiștii doljeni.

La nivelul Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj a fost organizată, în perioada 29 martie – 11 aprilie, o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi protecției unităților care depozitează, manipulează și transportă valori monetare. La acţiune au participat poliţişti din cadrul compartimentelor Sisteme de Securitate, cei desemnaţi să desfăşoare activităţi pe această linie de muncă, poliţişti din cadrul posturilor de poliţie comunale, precum şi poliţişti de proximitate, scrie gds.ro.

Cu această ocazie au fost verificate 224 obiective, dintre care 41 hiper/super/market-uri/centre comerciale, 9 casierii de furnizori utilități, 21 unități poștale, 118 săli de jocuri de noroc și pariuri sportive şi 35 alte obiective.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 47.300 de lei.

De asemnea, la data de 4 aprilie 2018, Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj a efectuat  o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi securităţii unităţilor poştale, sălilor de jocuri de noroc şi pariuri sportive şi caselor de amanet și schimb valutar, conform securityportal.ro.

Lucrătorii compartimentelor Sisteme de Securitate, cei desemnaţi să desfăşoare activităţi pe această linie de muncă, poliţişti din cadrul posturilor de poliţie comunale precum şi poliţişti de proximitate au controlat 128 de obiective, au verificat 112 sisteme de alarmă la efracţie, dar şi 36 de agenţi de securitate.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Lg. 333/2003 şi H.G.301/2012. Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 45.300 lei.

 

 

 

Share With: